Teknologia19-messujen teemaksi Ihminen ja vastuullisuus

Teknologiaa ei ole ilman ihmistä, joten ensi marraskuussa Helsingissä järjestettävän Teknologia 19 -messujen teemaksi on nostettu ihmisen ja vastuullisuuden merkitys teknologian eri aloilla. Tapahtuma kokoaa yhteen teknologiaa automaatiosta uusimpiin elektroniikan rakenteisiin.

Tulevan Teknologia 19 -messutapahtuma esittelee useita eri teknologian aloja. Mukana ovat automaatio, elektroniikka, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakennus, levytyö, kunnossapito, tekoäly ja robotiikka sekä tietotekniikka ja tietoliikenne.

Tapahtuman kokonaisteema on Ihminen, vastuullisuus ja teknologia, ja se nostaa esille ihmisen tekemän työn ja älyn merkitystä sekä erilaisia vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmia tulevaisuuden teknologioiden kehittämisessä.

Teema lävistää kaikki mukana olevat alat ja näkyy messuilla muun muassa ohjelmissa ja näytteilleasettajien osastoilla. Mukana on myös uusinta sähkötekniikkaa Suomessa kehittävä.

’’Teknologiset panostukset automaatioon ja digitalisaatioon ovat edellytys menestymiselle globaalissa kilpailussa, mutta kehityksen ajuri on kuitenkin aina ihminen, joka osaltaan hyötyy muun muassa parantuneena työturvallisuutena ja -hyvinvointina’’, sanoo ABB:n myyntijohtaja Juha Alopaeus.

Teemaa tukee myös Suomen Robotiikkayhdistys, joka toteuttaa puheenvuoroja ja esityksiä robotiikasta. Ohjelman suunnittelu on hyvässä vaiheessa. ’’Esimerkiksi sisälogistiikan robotisointi ja ihmisen ja robotin välinen yhteistyö näkyvät vahvasti ohjelmassa’’, Latokartano toteaa.

Tarkoituksena herättää ajatuksia ja synnyttää keskustelua teknologisen kehityksen tulevaisuudesta. Teknologia 19 -messut esittelee teknologisia uutuuksia ja tulevaisuuden kehityssuuntia. ’’Toivomme, että teema herättää keskustelua laajasti eri näkökulmista’’, toteaa Teknologia 19 -messujen myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Teknologia-messut järjestetään kahden vuoden välein, viimeksi tapahtuma oli vuonna 2017. Tapahtuma keräsi lähes 14 500 kävijää ja rakentui useista teollisuuden tuoteosuuksista, joita olivat Automaatio, Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka, MecaTec, Levytyö, Kunnossapito, Robosteam ja kaksipäiväinen LOGYiSCM.

Lisää: Teknologia 2019 (LINKKI) ja uutisia edellisestä Teknologia17-uutiset (LINKKI) ja muut (LINKKI)

Kuva: Valmet / Suomen messut

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018