Monsteripuhelimeen Sonyn 48 megapikselin kamerakenno

Huawei tuo kakkosmerkillään Nokian aiemman monsteripuhelimen tyyliin kännykän, jossa  on huipputarkka, 48 megapikselin kamera. Alkuaan Lase Vegasissa alkukuusta julkistettu uutuus perustuu Sonyn IMX586 ‑CMOS-kamerakennoon, joka rakentuu 1,6 mikronin pikseleistä Quad Bayer ‑suodatuksella.

Uudella Honor View20-kamerakännykällä Huawei haluttaa asettaa uuden standardin älypuhelimille, jonka lisäksi markkinoilla odotetaan jo Nokia-merkillä myytävää uudenlaista viiden kamerakennon Nokia 9 -mallia. Sen julkistusta odotetaan ennen helmikuun lopun Barcelonan mobiilimessuja.

Kuva: Sonyn 48 megapikselin CMOS-kamerakenno IMX586 soveltuu kokonsa puolesta uusiin superkännyköihin.

Huawein uusin Honor-mallissa on 48 megapikselin takakameran lisäksi näyttöön upotettu 25 megapikselin etukamera, seitsemän nanometrin Kirin 980 AI ‑järjestelmäpiiri tekoälytoiminnoin sekä kännykkäantennien lisäksi kolme Wifi-antennia parantamaan yhteyksiä.

Puhelimen Kirin 980 ‑järjestelmäpiirin tehostama kenno tukee uutta 48 megapikselin AI Ultra Clarity ‑tilaa, jolla voidaan tuottaa äärimmäisen tarkkoja ja yksityiskohtaisia kuvia. Kamera pystyy ottamaan monta 48 megapikselin kuvaa kerralla.

Puhelimen Kirin 980:n kaksi NPU-suoritinta käsittelevät kuvan käyttämällä kehittynyttä tekoälyalgoritmia – kuvan laatu arvioidaan, tummilla alueilla olevat yksityiskohdat optimoidaan ja värejä säädetään kirkkaammiksi.

Myös puhelimen takaosassa sijaitsevalla 3D-kameralla tuodaan uusia ulottuvuuksia valo- ja videokuvaukseen. Kamera kerää tietoa kuvauskohteiden muodoista mittaamalla aikaa, joka valolla kestää kuvauskohteeseen osumiseen.

Kerätyn tiedon avulla mahdollistetaan syvyyden havainnoinnin, luurangon liikkeiden seurannan ja reaaliaikaisen liikkeen sieppauksen. Sen avulla kamera toimii myös liikkeen avulla ohjattuna pelikonsolina, jolla voidaan pelata 3D-liikkeeseen perustuvia pelejä aivan uudella tavalla

Huawein Hinor-uutuus on valmistajan mukaan myös ensimmäinen älypuhelin, jossa on nanopintakuviointi – kirkasvärinen, dynaaminen, V:n muotoinen värigradientti, joka antaa koko rungolle hohtavan ilmeen. Älypuhelimen integroitu, kolmiulotteisesti kaartuva metalli-lasirunko on 8,1 mm paksu.

Lisää: Sonyn kamerakennon tekniikka (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!