Verkosto-messuilla yli 5000 kävijää – esillä maailman tarkin sähkömittari

Tampereella eilen päättyneet sähkö- ja tietoverkkoalan Verkosto-messut keräsivät 5070 kävijää ja esillä oli 192 näytteilleasettajaa. Perinteisemmän tekniikan lisäksi esillä oli myös uutta energiatekniikkaa ja 5G-tekniikkaa. Schneider Electric julkisti tapahtumassa maailman tarkimman sähkömittarin.

Verkosto-messuille rakennettu uusi Smart Network -alue lunasti messuorganisaation mukaan odotukset. Alueella oli tavattavissa erilaisia palvelu- ja tuoteinnovaatioita esitteleviä startupeja sekä tietoa kehitysideoista, jotka mahdollistavat tuttujen ratkaisujen hyödyntämisen uudella tavalla. Seminaariannissa korostuivat optiset kuidut, 5G ja älykkäät sähköverkot.

Schneider Electric PowerLogic ION9000.

Tapahtumassa jo toisen kertaa jaetun tunnustuksen teemana oli nyt verkkojen turvallisuus ja kyberturvallisuus. Tunnustuksen voittajan valitsi kyberturvallisuuden asiantuntija ja oululaisen tuetoturvayhtiö Tosiboxin toimitusjohtaja Jarno Limnéll.

Palkinnon voitti Turku Energia Sähköverkko. Limnéll kuvasi turkulaisyhtiön sähkönjakeluverkon ohjaus- ja valvontajärjestelmän hallinta- ja tietoturvapalvelujen kehittämistä esimerkilliseksi.

Tapahtumassa julkistettiin myös monia alan uutuuksia, joistaesimerkiksi voi nostaa kuvassa olevan Schneider Electricin jopa maailman tarkimmaksi sähkönlaadun mittariksi nimeämän PowerLogic ION9000.

Uutuusmittarin suorituskyky on myös kolmannen osapuolen sertifioima, jonka mukaan laite todella on 0.1S-mittaustarkkuudella kaksi kertaa nykyisiä energiastandardeja tarkempi.

Schneider Electricin uutuuslaite on suunniteltu myös standardoitujen kyberturvallis uuskäytäntöjen mukaisesti, mikä auttaa poistamaan järjestelmien haavoittuvuudet.

Seuraavan kerran Verkosto-messut järjestetään Tampereella 20.–21.1. 2021.

Kuva: Tampereen messut