NFC-tunnistus ja Qi-pikalataus autoon

Piirivalmistaja ROHM on kehittänyt autoihin sopivan langattoman Qi-latausratkaisun terästettynä STMicroelectronicsin NFC-lähilukutekniikalla. Rohmin ratkaisu tukee laajaa monikäämistä latausta, jonka ansiosta käyttäjän ei tarvitse asettaa laitetta tarkasti tarjotulla latausalueella.

Kehityskortissa on ROHMin autoteollisuuden AEC-Q100-sertifioitu langattoman tehonsiirron ohjausyksikkö (BD57121MUF-M), STMicroelectronicsin NFC-lukijapiirin (ST25R3914) ja 8-bittisen mikro-ohjain (STM8A-sarja).

ROHMin latausratkaisu on yhteensopiva WPC:n Qi-standardin kanssa, tukien myös jopa 15 watin tehon mahdollistavaa myös uusimman EPP-laajennuksen (Extend Power Profile) hyödyntämisen. Tarjolla myös Qi-laajennusstandardia (EPP) tukeva Qi-vastaanottokortti (BD57015GWL-EVK-002).

Kehityskortilla on myös NFC-lähilukuratkaisu, joka mahdollistaa Bluetooth- tai Wifi-yhteyden tieto- ja viihdejärjestelmän kanssa. Lisäksi sen avulla voidaan lukita ja avata auton ovet tai käynnistää auton moottori. Se mahdollistaa myös yksilöllisten ajoneuvoasetusten mukauttamisen, kuten istuimen paikan ja peilin asennon ohjauksen tai viihdejärjestelmien ja navigoinnin esiasetukset.

TAUSTAA: Langaton Qi-latausstandardi on hyväksytty eurooppalaisten autonvalmistajien standardiryhmässä (CE4A) ja vuoteen 2025 mennessä tekniikan pitäisi olla käytössä useimmissa eurooppalaisissa autoissa.

Lisää: ROHM (LINKKI), BD57121MUF-M-tuotetieto (LINKKI, pdf) ja kehityskortti (LINKKI) sekä ROHM Semiconductorin EMEA-jakelijat (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!