Patentteja haettiin vähemmän – Nokia edelleen suurin

Patentti- ja rekisterihallitukselle jätettiin viime vuonna vain 1 428 kansallista patenttihakemusta, jossa laskua edellisvuodesta sata hakemusta. Suurin hakija oli edelleen Nokia, jonka teknologiayksikkö haki viime vuonna 77 patenttia, jossa oli parikymmentä patenttia aiempaa vuotta enemmän.

Nokia Technologiesin jälkeen suurimpia patenttien hakijoita suomalaistoimijoista olivat VTT, Aalto ja Neste.

Patenttien hakemusmäärät kasvoivat viime vuonna eniten Pohjois-Savossa viime vuonna – kasvua myös Kymenlaaksossa ja Keski-Suomessa.

Kolmen kärki viime vuoden patenttihakemusten kokonaismäärissä on seuraava: Uusimaa (678 kappaletta), Pirkanmaa (112 kappaletta) ja Varsinais-Suomi (76 kappaletta).

Pohjois-Savosta tehdyt patenttihakemukset PRH:lle kasvoivat lukumäärällisesti eniten, kun verrataan viime ja edellisvuotta toisiinsa maakuntatasolla. Pohjois-Savosta tehtiin 74 hakemusta, joka on 54 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Lisää: PRH:n tilasto patenttihakemuksista eri vuosilta (LINKKI) ja suurimmat hakijat (LINKKI) sekä Uusiteknologia-lehden lokakuun 2019 artikkeli patentoinnista (LINKKI) ja aiemmat Uusiteknologia.fi.n patentointiin liittyvät uutiset (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!