Venyvä elektroniikka sai uusia tukijoita

Anturikäyttöön sopivaa painetun elektroniikan ratkaisua kehittävä tamperelainen Forciot on saanut tuekseen saksalaisen Heraeuksen lisäksi Volvon sijoitusyhtiön. Yhtiö aikoo esitellä venyvän elektroniikan ratkaisuaan myös tulevilla Barcelonan kännykkämessuilla.

Forciotin tuote on uudenlainen joustavaa elektroniikkaa ja algoritmia hyödyntävä ratkaisu, joka mittaa ja raportoi voimaa, painoa, tasapainoa ja painetta. Järjestelmää voi käyttää myös HMI-kosketusohjaimena.

Uudet investoijat antavat Forciotille mahdollisuuden jatkaa laajentumista kansainvälisille markkinoille ja kehittää toimitusketjunsa toimintaa. Volvoa kiinnostaa tamperelaisyrityksen teknologian integrointi auton sisätilojen ohjauksiin.

”Olemme iloisia, että saimme A-sarjan investointikierroksella kumppaneiksi erinomaiset yhtiöt.”, kertoo Tytti Julkunen, yksi Forciotin perustajista ja hallituksen puheenjohtaja.

Forciotiin investoinut Heraeus Holding GmbH on saksalainen teknologiayritys, joka on yhdistänyt materiaaliosaamisen uusimpaan teknologiaan.

”Venyvä elektroniikka ja anturiteknologia ovat Heraeusille tulevaisuuden kasvumarkkina. Investoimalla Forciotiin voimme avata tätä markkinaa vielä enemmän ja oppia lisää”, kertoo Heraeusin elektroniikkaliiketoiminnan johtaja Frank Stietz.

Materiaali- ja autoteollisuuden lisäksi Forciot tarjoaa teknologiaansa logistiikkaan ja puettavan teknologian valmistajille, jotka tarvitsevat kehittyneitä venyvien antureiden ratkaisuja lisäämään tuotteisiin älykkyyttä ja auttamaan haastavissa mittausympäristöissä. Yrityksen tekniikka nivoutuu helposti kasvussa oleviin IoT-ratkaisuihin.

”Tämän investoinnin ansiosta voimme jatkaa Forciotin toiminnan laajentamista massavolyymivaihetta varten, ja se myös tukee globaalin myynnin, markkinoinnin ja teknologiakehityksen kasvusuunnitelmia”, toteaa Maria Alm, yksi Forciotin perustajista ja toimitusjohtaja.

Forciot toimii jo tällä hetkellä globaalisti ja tarjoaa teknologiaratkaisujansa suurille yritysasiakkaille.

TAUSTAA: Tamperelainen Forciot on IoT-anturialan startup-yritys, joka on perustettu joulukuussa 2015. Yritys kehittää uudenlaisia painetun elektroniikan esineiden internetin anturiratkaisuja. Forciotin kehittämää ratkaisu voidaan integroida suoraan tuotteisiin ja laitteisiin, ja se mittaa ja raportoi voimaa, painoa, tasapainoa ja painetta.

Tekniikkaa voidaan käyttää myös eleisiin reagoivana HMI-kosketusohjaimena, tai sillä voi korvata painikkeet elastisissa ympäristöissä, esimerkiksi autojen sisätiloissa. Yrityksen lukualgoritmien ja koneoppimisen ansiosta järjestelmä kalibroituu automaattisesti, mikä takaa yrityksen mukaan mittatarkkuuden ja toimivuuden tuotteen koko käyttöiän ajan.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018