Suomalaisanturi tuo materiaalitunnistuksen kuluttajalaitteisiin

Spectral Engines julkistaa helmikuun alussa uuden aiempaa edullisemman anturiratkaisun materiaalien tunnistamiseen. Yhdysvalloissa Photonics West -tapahtumassa julkistettava Nirone Sensor  X:n, joka on suunniteltu kuluttajakäyttöön tarkoitettuihin laitteisiin ja pieniin kannettaviin materiaalitunnistimiin.

Materiaalien alkuperän ja raaka-aineiden tunnistettavuudesta tulee koko ajan tärkeämpää. Jopa kotioloissa halutaan katsastaa tuotteiden laatua tai ruuan koostumusta. Tulevaisuudessa jopa kännykkään integroitavilla materiaalianalysaattoreilla voidaan  analysoida laajasti erilaisia tuotteita, kuten tekstiilejä, lääkeaineita, muoveja ja ruoan koostumusta.

Tavallisen ihmisen arjessa tämä tarkoittaa esimerkiksi ruokaskannereita ruoan ravintoarvojen tarkistamiseen, älykkäitä kotitalouskoneita kuten pyykinpesukoneita, joihin integroitu sensori tunnistaa tekstiilit ja niissä olevat tahrat sekä laitteita, joilla voi tunnistaa ruoka- ja lääkeväärennöksiä.

Tätä varten helsinkiläinen Spectral Engines on kehittänyt kannettaviin kuluttajalaitteeseen sopivan uutuusanturin.  Aikaisemmin yrityksen anturit ovat edistäneet teollisuussovellusten digitalisoimista sekä mahdollistaneet huomattavia parannuksia tuotantomenetelmiin, kuten lääkeaineiden kosteuden mittaamiseen tuotantolinjastoilla.

”Teknologiamme ovat kehittyneet vuosien saatossa vastaamaan hyvin myös kuluttajamarkkinoiden tarpeita. Olemme tähdänneet tähän aktiivisesti jo vuosia ja voimme nyt tarjota mahdollisuuden kustannustehokkaaseen massatuotantoon kuluttajasovelluksia ajatellen’’kommentoi toimitusjohtaja Jarkko Antila Spectral Enginesiltä.

Materiaalien koostumuksen mittaamisen lisäksi Nirone Sensor X sisältää myös RGB-värien tunnistimen. Tämä yhdistelmä on valmistajan mukaan ensimmäinen laatuaan koko maailmassa ja mahdollistaa huomattavasti älykkäämpien materiaalintunnistussovellusten valmistamisen kuin koskaan aikaisemmin.

Uuden Nirode Sensor X:n hintataso ja tuotantomahdollisuudet on optimoitu erityisesti suurivolyymisiä kuluttajatuotteita ajatellen. Ensimmäiset tuotteet, joihin anturi on integroitu tulevat markkinoille jo alkuvuodesta.

Spectral Enginesin Nirone Sensor X esitellään yleisölle ensimmäistä kertaa Photonics West -messuilla 5.-7.2.2019 Moscone Centerissä San Franciscossa Yhdysvalloissa.

Lisäksi yritys esittelee ammattilaitteisiin kaksi uutta Nirone-anturia S1.4 and S2.5, joiden taajuusalue on 1100-2450 nm. Ne ovat jatkoa 2017 julkistetuille antureille, jotka kattoivat taajuudet 1350 – 2150 nm.

Lisää: Spectral Engines (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja teknologian perusteet (LINKKI) ja aiemmat uutiset yrityksen tuotteista (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018