Samsung vihertyy laitepakkauksissa – myös tuotteissa

Samsung kertoo pyrkivänsän ekologiseen kestävyyteen ja vaihtaa kaikki elektroniikan ja kodinkoneiden muovipakkaukset kierrätysmateriaali- ja pahvipakkauksiin. Myös puhelinlatureihin tulee uusi materiaali, joka vähentää tuotannossa käytettävän muovin kokonaismäärää.

Tämän muutoksen toteuttamiseksi Samsung on perustanut työryhmän, joka varmistaa uuden muotoilun laadun, jotta muotoilu täyttäisi Samsungin innovatiivisen perusajatuksen ja sen uusi ympäristöystävällinen materiaali olisi laadukasta.

Vielä kuluvan vuoden alkupuoliskolla pakkauksissa käytettävä muovi vaihdetaan ympäristöystävälliseen materiaaliin, kuten kierrätettyyn tai biopohjaiseen muoviin ja pahviin.

Kaikki pakkaukset vaihdetaan, aina puhelimista, puettavista laitteista, tableteista, televisioista ja kodinkoneista alkaen. Kodinkoneita suojaavat muovipussit vaihdetaan kierrätysmateriaalista ja biomuovista tehtyihin pusseihin.

Lisäksi Samsung aikoo käyttää pelkästään pahvia, jonka kuitumateriaali on maailmanlaajuisten ympäristöjärjestöjen (kuten The Forest Stewardship Council, Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme ja The Sustainable Forestry Initiative for packaging and manuals by 2020) hyväksymää.

Samsungin suunnitelmana on tilanne, jossa vuonna 2030 yritys käyttäisi 500 000 tonnia kierrätysmuovia ja kerätä 7,5 miljoonaa tonnia pois heitettyjä tuotteita.

Suomessa siivousvälinevalmistaja Sinituote on lähtenyt hyödyntämään myös kierrätysmuovia tuotteissaan.

Kuva: Samsung

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018

&nbsp