Pienille Arduino-korteille pilvialusta – taustaa Uusiteknologia 2/2018-lehdestä

Pienet Arduino-kortit ovat saaneet oman pilvipalvelunsa.  IoT Cloud on luotu helppokäyttöiseksi palveluksi, jonka avulla voidaan kehittää ja hallita IoT-sovelluksia sekä tarjota niitä suurellekin määrälle käyttäjiä. Tuen luvataan laajentuvan kuvan MKR-korteista muihinkin korttiversioihin. Lue taustaksi myös aiemmat Arduino- ja pilviartikkelit Uusiteknologia-lehdestä.

Kuuden kuukauden yksityisen beetatestauksen jälkeen Arduino IoT Cloudin on siirtynyt julkiseen testausvaiheeseen. Nyt saatavilla oleva versio tarjoaa automaattisen kojelaudan, Webhooks-tuen ja turvallisen TLS-pohjaisen tietojen kuljetuksen verkon yli.

Lue Uusiteknologia 2/2018 IoT-pilvipalvelut-juttu (LINKKI)

Arduino IoT Cloud tarjoaa myös muita vuorovaikutuksen menetelmiä, kuten HTTP REST API, MQTT, komentorivityökalut, Javascript ja Websockets. Lisäksi pilvipalvelu pystyy toimimaan yhteen muiden pilvipalvelujen, kuten IFTTT: n, Google-laskentataulukon ja Zapierin kanssa.

Arduino-kortit ovat vaatineet aiemmin ohjelmointia yleensä Arduino IDE-työkalulla, mutta nyt saman voi tehdä Arduino IoT Cloud -ympäristössä. Pilvipalvelun avulla voit luoda nopeasti ja automaattisesti mikro-ohjaimessa pyörivän sovelluskoodin ja tarvittavan pilvitoiminnallisuuden.

Arduino IoT Cloud on suunniteltu nopeaan tuotekehitykseen, missä pitää testata nopeasti uusia IoT- ideoita. Helpoimmillaan liität vain anturit, toimilaitteet ja kytkimet kortille sekä lataat ohjelmiston (Arduino Sketch).  Parhaimmillaan laitteen voi saada toimimaan muutamassa minuutissa.

Lue Uusiteknologia 2/2018  Arduino-juttu (LINKKI)

IoT-laitteen tuottamat mittaustulokset tallennetaan Arduino IoT Cloudiin.  Arduino lupaa että uuden pilvipalvelun avulla käyttäjät voivat tarjota, yhdistää ja todentaa laitteita turvallisesti IoT-pilviin, ja varmistaa, että kaikki tiedot, jotka lähetetään laitteen ja Arduinon pilvi on luottamuksellinen ja suojattu.

Asiakas-autentikointi hoidetaan epäsymmetriseen avaimeen perustuvalla todentamisella (X.509 -sertifikaatit) ja TLS (Transport Layer Security) suojaa kaiken liikenteen joka menee IoT Cloudiin.

Arduino IoT Cloud on suunniteltu toimimaan yhteen erityisesti IoT-sovelluksiin suunniteltujen Arduino MKR-tuotesarjan mikro-ohjainkorttien kanssa. Tällä hetkellä tuettuja korttimalleja ovat kuvan MKR1000 ja MKR WIFi 1010.  Tulossa on myös tukea muille korteille ja Linux-laitteille.

Tällä hetkellä yksittäiset käyttäjät voivat rekisteröityä ilmaiseksi Arduino IoT Cloudiin ja kokeilla sen toimintaa. Kaupallisten sovellusten kehittäjille on puolestaan tarjolla kaupallisia lisäpalveluita.

Lisää: Arduino (LINKKI), Arduino IoT Cloudin kotisivu (LINKKI) ja Arduno IoT Cloud -palvelu (LINKKI) sekä aiemmat Arduino-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!