Televisioviikko alkaa – viikonloppuna ilmaista tarjontaa

Ensimmäinen valtakunnallinen televisioviikko alkaa. Koko viikon jatkuvan tiedottamisen ja kaupanteon lisäksi ensi  viikonlopun 15.-17.2. ajan maksukanavat ovat vapaasti katsottavissa antenni- ja kaapeliverkoissa. Taustalla on tuleva teknologiamuutos, jossa siirrytään kokonaan  teräväpiirtoisiin T2-lähetyksiin.

Katsojat voivat tutustua ensi viikon lopulla ilmaiseksi maksu-tv:n tarjontaan. Televisioviikon järjestävät televisioyhtiöt, operaattorit ja kaupan toimijat.  Myös Teosto on mukana Televisioviikon toteutuksessa. Televisiokaupoilta ja operaattoreilta on odotettavissa tarjouksia mm. televisioista ja ohjeita sopivan televisiovastaanottimen hankintaan.

Maksu-tv-kanavista ja -sisällöistä näkyvät ilmaiseksi 15.-17.2. välisenä aikana C Moren urheilukanavat C More Max, C More Sport 1 sekä C More Sport 2, Viasatin urheilukanavat sekä Viasat History, Viasat Explore ja Viasat Nature, Discoveryn Animal Planet, Discovery Channel, Investigation Discovery ja Discovery Science.

Kaikkia jääkiekon Liiga-pelejä ja oheisohjelmia voi katsoa ilmaiseksi nettivälitteisesti Telia TV:ssä, ja myös Elisa Viihde Sport -sisällöt avautuvat suorina lähetyksinä ja tallenteina ensi viikonloppuna.

Ilmaiskatseluun avattavien maksu-tv -sisältöjen katselu onnistuu antenni-, kaapeli-, satelliitti -vastaanotolla sekä mobiili- ja IPTV:ssä niissä jakeluteissä, joissa ne normaalistikin ovat saatavilla.

Useimmat kanavat ovat tutustuttavissa standardi- ja HD-laadulla. Telian jakeluun avautuu 11.2. alkaen toistaiseksi myös kaksi UHD-laadun kanavaa: Fashion TV UHD sekä Nasa TV UHD. Lisäksi viikonloppuna elisaviihde.fi/sport -sivulla Mestiksestä yksi UHD-lähetys joka päivä.

Katso isompana (LINKKI)

 

 

 

 

TAUSTAA: Suomen antenni-tv-verkko siirtyy uuteen lähetystekniikkaan

Suomalaisissa antennitelevisioverkoissa siirrytään lähivuosina käyttämään pelkästään DVB-T2-lähetystekniikkaa, joka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-lähetykset.

Televisiolähetysten vastaanottamiseen antenniverkon kautta tarvitaan siirtymän jälkeen T2-virittimellä varustettu televisio tai digiboksi.

Uuteen tekniikkaan siirtyminen koskee UHF-antenniverkon niitä kanavia, jotka tällä hetkellä lähetetään DVB-T-tekniikalla. VHF-verkko käyttää jo nykyisin DVB-T2-tekniikkaa eli maksu-tv-kanavien katseluun tarvitaan antennivastaanotossa jo nyt DVB-T2-vastaanotin. Älytelevisio mahdollistaa myös hybridipalveluiden käytön ja IPTV-katselun.

Lisää: HDTV-opas (LINKKI) sekä sosiaalisessa mediassa hastagit  #tvviikko ja #televisioviikko

Kuvituskuva: Samsung

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018