Verkkotyökalu tekoälykypsyyden testaamiseen

Tekoälyn odotetaan lisäävän automaatiota ja parantavan tuottavuutta. Ensin organisaatioiden on kuitenkin hyvä ymmärtää, kuinka valmiita ne ovat tekoälyn hyödyntämiseen. Siihen sopii VTT:n kehittämä verkkotyökalu, jota esitellään tänään 11.2  klo 17 alkavassa AI Monday -tilaisuudessa Helsingin keskuskirjasto Oodissa.

Verkossa toimivan työkalun avulla organisaatio saa helposti ja nopeasti kartoitettua valmiutensa hyödyntää tekoälyn luomien mahdollisuuksia.

Tekoälykypsyystyökalun tulokset esitetään kaaviokuvana, jonka tarkoituksena on auttaa organisaatiota tunnistamaan tärkeimmät kehityskohteensa.

VTT:n kehittämä verkkotyökalu on maksuton ja sen avulla organisaatio voi testata tekoälykypsyyttään kuudella eri aihealueella, joita ovat esimerkiksi strategia ja johtaminen, osaaminen ja yhteistyö sekä teknologia.

’’Tekoälyn hyödyntäminen johtaa paitsi tuottavuuden parantumiseen myös uusiin työtapoihin, prosesseihin ja liiketoimintamahdollisuuksiin. Se muuttaa työtehtävien sisältöjä ja synnyttää uusia ammatteja ja toimenkuvia’’, sanoo erikoistutkija Olli Kuusisto VTT:ltä.

Työkalu täydentää VTT:n kehittämää digikypsyystestiä tekoälynäkökulmalla. Käyttäjän kannalta työkalut ovat itsenäisiä, ja niitä voi hyödyntää yhdessä tai erikseen.

VTT:n Olli Kuusisto esittelee uutta työkalua tänään maanantainan 11.2 klo 17 alkavassa AI Monday -tilaisuudessa Helsingin keskuskirjasto Oodissa.

AI Monday -tapahtumasarjan tarkoituksena on lisätä tietoa ja rohkaista yrityksiä hyödyntämään tekoälyä.

Lisää: Tekoälykypsyystyökalu (LINKKI) ja Digibarometri 2018  (LINKKI, pdf) sekä AI Moday -tapahtumat (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018