Seat tuo kännykkämessuille uuden kaupunkiajoneuvon

Barcelonan kännykkämessut kiinnostavat 5G-verkkojen ja automaattiajamisen takia entistä enemmän myös autovalmistajia. Uusimpana Seat aikoo esitellä Barcelonan MWC-messuilla 25.–28.2.2019 uudenlaisen kaupunkiliikenteeseen soveltuvan kulkuneuvon.

Autotehdas SEAT otti jo ensimmäiset askeleet kohti uudenlaista kaupunkiliikkumista viime vuoden marraskuussa, kun Segway-henkilökuljetin Seat eXS:n tuli myyntiin.

Kaupunkiliikkumiseen kehitetyt tuotteet ovat jälleen ennakkotietojen mukaan huomattavassa roolissa Seatin näyttelyosastolla. Yrityksen toimitusjohtaja Luca de Meo paljastaa kulkuneuvon lehdistötilaisuudessa maanantaina, helmikuun 25. päivä.

Seat ja Telefonica tulevat lanseeraamaan tapahtumassa myös  ”5G Connected Car -pilotin, jossa testataan auton, ympäröivän infrastruktuurin ja muiden liikenteessä olevien autojen keskinäistä kommunikaatiota, tavoitteenaan autonominen ajaminen.

Barcelonasa ovat paikalla myös XMOBA ja Metrobolis:Lab – kaksi Seatin omistamaa yhtiötä, jotka kehittävät älykkäitä ratkaisuja kaupunkiliikenteen parantamiseksi.

Seatin osastolla voi tutustua myös Bus On Demand -projektiin, joka tähtää julkisen liikenteen tehokkuuden parantamiseen, tarjoamalla palveluita, jotka sopisivat paremmin kunkin käyttäjän tarpeisiin.

Hankkeessa tutkitaan myös autojen yhteiskäytön ja kimppakyytien mahdollisuuksia.

Vuoden 2019 aikana molemmat hakkeet etenevät toiseen vaiheeseen ja ne otetaan käyttöön Barcelonan kaupungissa.

Kuvituskuva: MWC / Bittium

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!