Uudenkaupungin autotehtaalla uusi tuotantoennätys

Valmet Automotive valmisti Uudenkaupungin tehtaallaan viime vuonna enemmän autoja kuin koskaan historiansa aikana. Tehtaalta valmistui vuoden 2018 aikana kaikkiaan 110 000 autoa. Uuden vuosituotantoennätyksen taustalla on autojen valmistusyhteistyö Daimler AG:n kanssa.

Valmet Automotiven tuotanto on kasvanut vuodesta 2013 alkaen, jolloin yritys aloitti autonvalmistuksen Daimler AG:n kanssa. Yhteistyö käynnistyi Mercedes-Benzin 3. sukupolven A-sarjan tuotannolla, ja on viime vuosina laajentunut Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sekä uuden A-sarjan valmistuksen myötä.

Vuoden 2018 tuotantomäärä, 110 000 autoa, on Valmet Automotiven uusi vuosituotantoennätys ja koostuu Mercedes-Benzin GLC-katumaastureista sekä 4. sukupolven A-sarjasta.

’’100 000 autoa ylittävällä vuosituotannolla Valmet Automotive on siirtynyt erikoisvalmistajasta volyymivalmistajaksi’’,, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

Samalla myös autojen vienti Suomesta on noussut uuteen ennätykseen, ja henkilöautot ovat vakiinnuttaneet asemansa yhtenä Suomen tärkeimmistä vientituotteista.

Edellinen tuotantoennätys oli 90 000 autoa vuodelta 2017. Uusi tuotantoennätys näyttää Valmet Automotiven mukaan myös suuntaa tulevien vuosien valmistusmäärille.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018