Älykäs kauppakärry muuttuu itsepalvelukassaksi

Suomalaisen Smartcartin älykärryt päivitetään sveitsiläisen Scandit-viivakoodilukijalla. Uudistuksen avulla tietokoneruudulla varustetut kärryt muuttuvat liikkuviksi itsepalvelukassoiksi. Yritys aikoo laajentua kotimaan kumppanuuksien lisäksi erityisesti ulkomailla.

Älykärryjen maksutoiminto on ollut Smartcartin mukaan pitkään odotettu toiminto. Se muuttaisi kauppakärryt henkilökohtaiseksi itsepalvelukassaksi ja mahdollistaa kassajonojen ohittamisen sekä selkeän ajansäästön.

Keskeinen haaste on ollut kuitenkin tunnistaa tuotteet optisella lukijalla tarpeeksi nopeasti ja tehokkaasti.

’’Scanditin laitteilla saamme saman tarkkuuden ja nopeuden viivakoodien lukemisessa, johon kuluttajat nykyisillä itsepalvelukassoilla ovat tottuneet’’, kertoo  porvoolaisen Smartcartin teknologiajohtaja (CTO) Tobias Hannus.

Kuluttajan tarvitsee hänen mukaansa vain tuoda ostettava tuote kameran eteen pieneksi hetkeksi, jotta älykärry tunnistaa sen. Viivakoodin lukukulmalla ei ole väliä, ja myös kiiltävät ja pyöristetyt viivakoodit luetaan helposti.

Suomessa itsepalvelukärryjä voidaan joutua odottamaan vielä hetken. Uuden tekniikan livetestaus on kuitenkin jo alkanut Smartcartin yhteistyökumppanin Superseis-ketjun liikkeissä Etelä-Amerikan Paraguaynissa.

Scanditin optisen lukijamoduuli.

Älykärryihin integroitavan Scanditin optinen lukijaratkaisu perustuu yrityksen itsensä kehittämään tietokonenäköön, lisättyyn todellisuuteen (AR) ja koneoppimiseen. Lisää videolta(LINKKI).

Yhtiön tekniikkaa käytetään jo vähittäiskaupan, tuotantotekniikan, kuljetuksen ja logistiikan sekä terveydenhuollon sovelluksissa. Tekniikkaa on integroitu jo kännyköihin, droneihin ja robotteihin.

Smartcart tuplasi myyntinsä

Kauppa on käynyt nykyjärjestelmilläkin vauhdikkaasti, sillä yritys tuplasi viime vuoden aikana liikevaihtonsa.

Ennakkotietojen mukaan kuluva vuosi tulee olemaan Smartcartin kansainvälistymisen ja uusien kotimaisten kumppanuuksien vuosi.

”Olemme nyt valmiita suuntaamaan ulkomaille, unohtamatta tietenkään kotimaan uusia kasvumahdollisuuksia”, sanoo Smartcart Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Petteri Heiman. Sitä tukee myös viimeiset rekrytoinnit.

Viime toukokuussa yritys rekrytoi Autoklinikka-yhtiöiden COO Marko Tikkanen johtamaan operatiivisia toimintojaan, ja viime elokuussa kansainvälistä skaalautumista saapui tukemaan myyntijohtaja Francesco Villanova.

Vuoden lopulla yrityksen hallitukseen liittyi aiemmin Nokian Iso-Britannian maajohtajana toiminut Mats Wolontis.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018