Euroopan puolijohdekauppa kasvoi 8,2 prosenttia

Puolijohdekomponenttien jakelukauppa kasvoi Euroopassa viime vuonna edellisvuoteen verrattuna 8,2 prosenttia 9,2 miljardiin euroon, kertoo eurooppalainen komponenttikauppiaiden DMASS-tilasto. Brexitin vaikutuksia ei raportissa  vielä laajemmin kommentoida.

Viime vuoden puolijohdekomponenttien kauppa kasvoi, tuotteista oli pulaa ja hinnankorotukset jatkuivat. Vuoden lopulla kasvua tuli DMASS:n mukaan 14,2 prosenttia 2,3 miljardiin euroon. Kokonaismarkkina kasvoi sitäkin enemmänkin, sillä DMASS:n tilastoista puuttuu 15-20 prosenttia muidenjakelijoiden myyntiä.

”9,2 miljardia euroa on suurin koskaan Euroopassa raportoitu jakelumyynti. Yhdysvaltain dollareissa DMASS:n tilastoima myynti kasvoi vuonna 2018 jopa 13,1  prosenttia, mikä on melko paljon koko markkinoiden kanssa’’, kertoo DMASSin puheenjohtaja Georg Steinberger. Hän toimii myös komponenttijakelija Aventin Emea-alueen markkinoinnissa.

 

Maittain ja alueittain loppuvuoden muutokset olivat nollasta kymmenien prosenttien kasvuun. Pohjoismaat ja Iso-Britannia kasvoivat nopeimmin. Ruotsi kasvoi loppuvuodesta 40 prosenttia. Suomen kauppaa ei DMASS julkisesti erittele.

Suurimpana jakelumarkkinana Saksa kasvoi viimeisellä vuosineljänneksellä 10,3 prosenttia 662 miljoonaan euroon. Italia kasvoi vuoden takaiseen 8,5 prosentilla 183 miljoonaan, Iso-Britannia 21,7 prosenttia 173 miljoonaan ja Ranska 11,1 prosentilla 160 miljoonaan. Koko Itä-Eurooppa kasvoi 18,1 prosentista 374 miljoonaan ja Pohjoismaat. 27 prosenttia 234 miljoonaan euroon.

Euroopan puolijohdemarkkinat ovat kasvaneet kahden vuoden ajan, mutta tulevaisuutta varjostaa jo Iso-Britannian EU-ero. Kasvu on painottunut kuitenkin myös muualle, mutta loppuvuodesta nähdään, miten brittien Brexit-ero tulee vaikuttamaan maan puolijohdekappaan.

Lisää: DMASS (LINKKI) ja aiemmat Euroopan puolijohteiden markkinauutiset (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018