Testeri langattomiin WLAN-moniantenniratkaisuihin

Rohde & Schwarz esittelee loppukuusta Barcelonan mobiilimessuilla uusimman testeriversionsa langattomien IEEE 802.11ax-standardin langattomien WLAN-moniantenniratkaisujen testaamiseen. Lisäämällä antennien määrää voidaan signaalia hallita paremmin ja saavuttaa suurempia datanopeuksia.

Moninkertainen tulo (MIMO) moniantennitekniikka käyttää monitie-etenemistä datanopeuksien parantamiseksi langattomassa viestinnässä. Signalointitilassa R&S CMW270 jäljittelee WLAN 11ax-tukiasemaa (AP), johon mobiililaite on kytketty normaalissa liikennöintitilassa.

Lisää Wifi-IoT-verkkojen tekniikoista ja testaamisesta viime lokakuussa Uusiteknologia-lehdestä, joka on  luettavissa ilmaiseksi nettiselaimella (LINKKI).

Rohde & Schwarzin CMW270:n testerin ja uuden testausohjelmiston avulla kehittäjät voivat testata WLAN 2×2 MIMO -moniantenniasemien RF-ominaisuuksia IEEE 802.11ax -standardin mukaisesti. Ratkaisu on suunniteltu erityisesti IEEE 802.11:n a / b / g / n / ac / ax -tyypin WLAN-standardien signalointitesteihin.

Toisin kuin yleisesti käytetyssä ei-signalointitilassa, testit ja mittaukset signalointitilassa ovat etuna, että käyttäjä suorittaa mittaukset realistisissa olosuhteissa eikä testattavassa laitteessa tarvita laitekohtaista ohjausohjelmaa.

Uusi 11ax-testausminaisuus soveltuu käytettäväksi CMW270-testerin lisäksi valmistajan CMW290-ja CMW500-testereiden kanssa. Laajennuksen avulla voi testata myös samanaikaisesti esimerkiksi Bluetooth-laitteita. Tuki on myös ZigBee- ja Thread-komponenttien RF-testeihin IEEE 802.15.4: n mukaisesti.

Lisää: Rohde & Schwarzin uutuuksia MWC2019-messuilla (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja aiemmat WLAN-testereihin liittyvät uutiset (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018