Tuntoaistit tarjoava äänentoisto elokuvateattereihin

Suomessa kehitetty tuntoaistin äänentoistoon tuova Flexound Augmented Audio -tekniikka laajenee kotiratkaisuista elokuvateattereihin. Uudenlaista ääniteknologiakeksintöä esitellään parin kuukauden päästä elokuva-alan ammattilaisille Las Vegasin CinemaCon-tapahtumassa. Suomessa tekniikka otetaan käyttöön jo huomenna Mantyharjulla.

Ensimmäinen uutta audioteknologiaa hyödyntävä elokuvateatteri avaa ovensa huomenna Mäntyharjussa. Suomalaiskeksintö yhdistää ainoana maailmassa huippuluokan surround-äänen sekä äänentoiston kehoon kuljettavan värähtelyn.

”Innovaatiomme on herättänyt paljon kiinnostusta kansainvälisesti, mutta olemme todella iloisia, että ensimmäinen kaupallinen Flexound-elokuvateatteri on Suomessa ”,  sanoo espoolaisen Flexoundin toimitusjohtaja Mervi Heinaro.

Flexoundin toimitusjohtaja Mervi Heinaro.

Patentoitu teknologia on täysin yhteensopiva kaikkien nykyisten elokuvaäänijärjestelmien kanssa. Ratkaisu mahdollistaa tasaisen äänenlaadun teatterin jokaiselle katsojalle.

Flexound Augmented audio luvataan parantavan myös puheenselkeyttä dialogissa ja mahdollistaa voimakkaamman elokuvakokemuksen pienemmällä äänen voimakkuudella.

Teknologia on valmis hyödynnettäväksi kaikissa elokuvateattereissa. Flexoundilla on parhaillaan käynnissä useita teatteriprojekteja, joista suurin osa Aasian eri maissa.

Flexoundilla on myös pilottielokuvateatteri Kiinan Yleisradiota vastaavan Xinhuanetin mediatutkimuskeskuksessa. Yritys allekirjoitti viime vuoden lopulla  investointi- ja yhteistyösopimuksen pekingiläisen COMB+:n kanssa. Huhtikuussa ääniteknologiakeksintöä esitellään Las Vegasissa CinemaConissa koko maailman elokuva-alan päättäjille.

Flexound Audiosta on ollut tarjolla myös kotikäyttöön sopiva Humu Augmented Audio Cushion -tyyny, joka lisää tuntoaistin Bluetooth-pohjaiseen henkilökohtaiseen äänentoistoon.

TAUSTAA: Flexound Augmented Audio kehitettiin Suomessa neljä vuotta sitten alkuaan autististen lasten kuntoutukseen. Pian huomattiin, että tsesoveltuu myös viihdekäyttöön. Telkniikka on nyt integroitavissa jo autojen istuimiin, pelituoleihin, huonekaluihin ja tyynyihin sekä myös elokuvateattereiden katsomotuoleihin.

Lisää: Flexoundin tekniikka (LINKKI), aiemmat Uusiteknologian Flexound-uutiset (LINKKI) ja Mäntyharjulla esitettävän Luontosinfonia-elokuvan esittelyvideo (LINKKI)

Kuva: Flexoundin tekniikkaa käyttävä Kino Mäntyharju otetaan käyttöön huomenna. Kutsuvierasnäytöksen elokuvana on Marko Röhrinja Hanna Kaupin Luontosinfonia.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!