Qualcommilta jo toisen polven 5G-modeemipiiri ja lähetinosuus

Qualcomm esittelee ensi viikolla Barcelonan mobiilimessuilla toisen polven 5G-piirinsä X55 ja uudet antenni- ja RF-osuudet. Tulevilla messuilla on esillä myös ensimmäiset tilaajalaitteet, jotka perustuvat Qualcommin ensimmäiseen X50-piiriversioon tai laitevalmistajien omiin 5G-modeemipiireihin.

Qualcommin uusi Snapdragon X55 on 5G New Radio (NR) -modeemipiiri, joka valmistetaan seitsemän nanometrin tekniikalla.  X55-modeemi on suunniteltu 5G NR-verkkoihin.

X55-piiri tukee tiedotteen mukaan kaikkia tärkeimpiä taajuuskaistoja, olipa kyseessä mikrometrialue tai alle 6 GHz, sekä TDD- ja FDD-toimintatilat. Myös LTE-tuki on mukana. Uuden piirin lähetysnopeus voi olla jopa seitsemän gigabittiä ja vastaanottonopeus kolme gigabittiä sekunnissa. Ensimmäisen X50:n nopeus on maksimissaan viisi gigabittiä sekunnissa.

Maailmanlaajuisten 5G-taajuusalueiden käyttöönoton lisäksi Snapdragon X55 -modeemi on suunniteltu tukemaan dynaamista taajuuksien jakamista 4G: n ja 5G: n välillä.

Näin operaattorit voivat nopeuttaa 5G: n käyttöönottoa käyttämällä nykyisiä 4G-toimintoja palveluiden tuottamiseen. Snapdragon X55 on jo tarjolla ensimmäisille asiakkaille ja sen odotetaan olevan kaupallisissa laitteissa vuoden 2019 loppuun mennessä.

”Odotamme, että 5G-alustamme nopeuttaa vauhtia ja tehoa lähes kaikissa 5G-markkinoille vuonna 2019”, kertoo tiedotteessa Qualcomm toimitusjohtaja.Cristiano Amon.

Snapdragon X55 5G -modeemin lisäksi Qualcomm on julkistanut  5G mmWave -antennimoduulin (QTM525) ja 14 nm:n tekniikalla toteuteutetun RF-lähetinvastaanotinpiirin.

Qualcomm aikoo piiriratkaisujen lisäksi demota ensi viikon Barcelonan mobiilimessuilla eMBB-televisiolähetyksiä 3GPP versio 15  (R15) pohjalta sekä muita tulevia ratkaisuvaihtoehtoja 3GPP versio 16:lle tai sitä seuraaville versioille.

Lisää: Qualcomm (LINKKI) ja tuotetiedot X55 (LINKKI) ja X50 (LINKKI) sekä aiemmat 5G-piiriuutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018