Elisa aikoo ensimmäisenä 5G-kännyköihin

Elisa on tuomassa kesään mennessä myyntiin vielä julkistamattoman OnePlusin 5G-puhelimen. Kiinalaisyritys esitteleekin vasta Barcelonan mobiilimessuilla 5G-puhelimensa prototyypin siruvalmistaja Qualcommin yhteisosastolla. Myös muita 5G-puhelimia on tulossa esittelyyn.

Kiinalainen OnePlus julkaisee 5G-puhelimen Suomessa ensimmäisten laitevalmistajien joukossa kuluvan vuoden toisella vuosineljänneksellä. Puhelimen tarkemmat tekniset ja saatavuustiedot sekä hinta tulevat tietoon myöhemmin.

OnePlusin 5G-puhelimen prototyyppi on nähtävillä Qualcommin osastolla 25.‒28.2. järjestettävillä mobiilimessuilla Barcelonassa. Osastolla pääsee kokeilemaan 5G-ajan ensimmäisiä askelia esimerkiksi pilvipelaamisessa.

Elisa kertoo olevansa ensimmäinen suomalainen operaattorikumppani, joka tuo OnePlussan 5G-laitteen valikoimaansa. Elisalla on 5G-verkko jo Tampereella, Jyväskylässä, Turussa ja Helsingissä kaupunkikeskustojen alueella, ja verkkoa rakennetaan vauhdilla eri puolilla Suomea.

Lisää: 5G-tekniikkaa käsittelevät uutiset ja artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!