IoT-tekniikkaa ja tekoälyä työvaatteisiin

IBM kehittää yhdessä yhdysvaltalaisten Garmin Healthin, Guardhatin, Mitsufujin ja SmartConen kanssa IoT- ja tekoälyteknologian integroimiseen työvaatteisiin. Uudet ratkaisut tuovat parempaa työturvallisuutta ja auttavat esimerkiksi näkemään, mitä työympäristössä tapahtuu.

Tekoälyyn ja IoT-teknologiaan pohjautuvat puettavat työratkaisut ovat yhteydessä IBM Maximo Worker Insights -palveluun. Ratkaisun avulla on mahdollista seurata työntekijöidensä biometriikkaa sekä työympäristöstä saatavaa dataa, ja tunnistaa mikäli työntekijät ovat vaarassa tai altistuvat työturvallisuusriskeille.

Uusin IoT-tekniikkaauttavat yritystä näkemään, mitä työympäristössä tapahtuu vaikkapa lämpötilojen, sääolosuhteiden tai hengitysilman koostumuksen suhteen.  Tiedot kerätään työntekijöiden mukana olevista puettavista antureista, älylaitteista ja ympäristöön sijoitetuista antureista, jolloin nopea reagointi tarvittaessa on mahdollista.

Käytännössä uudenlaiset puettavat älyratkaisut tarkoittavat aiempaa paremmin varustettuja työkypäriä, työvaatetusta ja erilaisia muita puettavia elektroniikkaratkaisuja. Aluetta tutkitaan laajalti eri puolilla maailmaa. Tutkimusta tehdään aina uudenlaisista taipuisista antureista uudenlaisiin älykankaisiin ja teholähteisiin.

Lisää: IBM (LINKKI)

Kuva: Guardhat