Samsungilta taittuva näyttö kännykkään – LTE- ja 5G-versiot

Samsungin tammikuun Las Vegasin kulutuselektroniikan messuilla vilauttama taittuvanäyttöinen kännykkä on tulossa lehtitietojen mukaan myyntiin Euroopassa toukokuun alussa 2000 euron hinnalla. Yritys esitteli eilen Unpacked-2019-tapahtumassa aukaistavan Fold-mallin lisäksi uudet S10-mallit sekä  joukon älykelloja ja kuulokkeita.

Samsung esitteli eilen uusimman version uudentyyppisestä Galaxy Fold-kännykkämallista, jossa on taitettava 7,3 tuumainen AMOLED Infinity Flex Display -näyttö.

Samsungin Galaxy Fold-puhelin on tulossa amerikkalaistietojen mukaan myyntiin jo 26. huhtikuuta ja Euroopassa 3. toukokuuta.  Lähtömallin hinta olisi  noin 2000 euroa.

Etunäytöllä varustettu puhelin voidaan vuosien takaisten Nokian Communicatorien tapaan avata ja saada näin lisää työtilaa ja käytettävyyttä. Nyt näppäimistön on tosin korvannut kosketusnäyttö.

Tulevan Galaxy Foldin takana on runsaasti kehitystyötä ja insinööriosaamista. Ensimmäinen taittuvan näytön prototyyppi valmistui jo vuonna 2011.

Vaikka taittuva näyttö voi tuntua varsin helpolta ratkaisulta, käytännössä se on erittäin vaikeaa teknisesti toteuttaa kestävästi.

Taitettavan näytön kehittäminen on vaatinut kokonaan uudenlaisia materiaaleja ja uusia mekaanisia rakenteita. Esimerkiksi yritys kehitti näyttöä varten kokoaan uuden polymeerin.

Uudesta Fold-tablettipuhelimesta on tarjolla useita erilaisia värivaihtoehtoja.

Näyttö on myös puolet ohuempi kuin nykypuhelinten näytöt. Puhelimen uusi rakenne tekee puhelimesta myös helpommin taipuvan ja saranamekanismista kestävän. Puhelin aukeaa, kuin kirja ja sulkeutuu napsahtaen. Saranan on piilossa kotelon sisällä.

Laitteessa on kaksi akkua (yhteensä 4,380 mA)  ja kännykän elektroniikka on sijoitettu puhelimeen kumpaankin osaan, jotta laiterakenne on saatu tasapainokseksi.

Fold-puhelimessa on Qualcommin kahdeksan ytimen suoritin, joka valmistetaan seitsemän nanometrin prosessilla. Suorittimen luvataan olevan pc-tasoa ja muistia on 12 gigatavua ja lisäksi 512 gigatavun eUFS 3.0 -flash-muisti.

Kameralinssejä on  uutuusmallissa kuusi, joista kolme takakamerassa, kaksi laitteen avattavassa sisäosassa ja yksi etuosassa. Uudesta puhelimesta on tarjolla useita erilaisia värivaihtoehtoja.

Samsungin Galaxy S10-puhelimista tulee saataville LTE-mallien lisäksi myös 5G-versio kunhan verkot tulevat käyttöön.

Raudan lisäksi ennakkotietojen mukaan huhtikuun lopulla myyntiin tulevassa Galaxy Fold-puhelimessa on Multi-Active Window-ikkunointi eli yhtä aikaa voidaan pitää auki kolmea aktiivista sovellusta.

Ulkoisen näytön ja päänäytön välinen siirtymä pitäisi olla juohevasti. Kun laite avataan ja suljetaan, ohjelmat näkyvät automaattisesti näytöllä, johon olet vaihtanut. Puhelimesta tulee myös 5G-malli.

Fold-puhelimen käyttöjärjestelmä on Googlen Android 9 Pie ja käyttöliittymänä Samsungin One UI.  Sitä varten Samsung on tehnyt yhteistyötä Googlen ja Androidin kehittäjäyhteisöjen kanssa.

Näin on voitu varmistaa, että suosikkisovellukset, kuten Facebook, WhatsApp ja Youtube ovat käytettävissä myös Foldissa.

Kuluvan vuoden aikana tullaan Samsungin lisäksi näkemään muitakin taittuvalla näytöllä varustettuja kännykkämalleja, joita voidaan esitellä jo ensi viikon maanantaina alkavilla Barcelonan mobiilimessuilla.

Lisää: Samsung Galaxy Fold-  (LINKKI) ja Galazy S10-tuotetiedot (LINKKI,myös 5G-versio)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018