Elisa tuo Huawein 5G-reitittimet ja -puhelimet – myös OnePlussan ja ZTE:n 5G-mallit

Teleoperaattori Elisa tuo verkkovalmistaja Huawein eilen Barcelonassa esittelyt 5G-puhelimet ja -reitittimet myyntiin kuluvan vuoden aikana. Laitteiden tarkemmat tiedot, saatavuus ja hinta tulevat tietoon myöhemmin. Elisa tuo myös Oneplussan ja ZTE:n 5G-puhelimet ja HTC:n 5G-reittimen.

Barcelonan mobiilimessuilla esiteltiin 24. helmikuuta Huawein uusia 5G-laitteita, jotka tulevat myyntiin Elisalle myöhemmin tänä vuonna. Yritys avasi kaupallisen 5G-verkon ensimmäisenä Suomessa, ja verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet.

Elisa testasi vuosi sitten Huawein 5G-reititinlaitteella esistandardin mukaista 5G-verkkoa. Taajuusalueena oli 3,5 gigahertsiä ja testivauhtina 1,4-1,5 gigabittiä sekunnissa.

5G mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon. Myös muut teleoperaattorit rakentavat 5G-verkkojaan eri puolilla Suomea .

Pian laajempaan käyttöön tuleva 5G-verkko tarjoaa käyttäjilleen nopeammat ja luotettavammat yhteydet, jotka tuovat sujuvuutta esimerkiksi digitaalisten palvelujen käyttöön, kuten erilaisten sisältöjen jakamiseen ja videoiden katseluun sekä videoneuvotteluihin.

ZTE;n 5G-puhelimet

”Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset laitteet, joilla pääsee nauttimaan 5G:n hyödyistä” kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen.

Eikä laitekehitys jää nyt tulossa oleviin 5G-puhelimeen ja reitittimeen. NiistäHuawei 5G CPE Pro tuo kotitaloudet 5G-aikakaudelle. Uuden 5G-verkon ja Wifin yhdistävä verkkolaite perustuu samaan Huawein omaan Balong 5000 -5G-piiriin kuin taittuvanäyttöinen Mate X-puhelinkin.

Uuden 5G-verkon uskotaan käynnistävän todenteolla myös kuluttajien ja teollisuuden IoT-ratkaisujen soveltamisen. ”Tulemme panostamaan teknologiseen kehitykseen vahvasti myös tulevaisuudessa, kertoo Huawein Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Roger Yu Elisan tiedotteessa.

Jo aiemmin Elisa kertoi tuovansa myyntiin Oneplusin 5G-puhelimen, jonka prototyyppi on nähtävillä Qualcommin partneriosastolla. Elisa on tuomassa myös muita 5G-tuotteita. Tulossa on esimerkiksi HTC:n 5G-reititin ja ZTE:n 5G-puhelin. Laajemmin uusia 5G-kännyköitä tullee tarjolle ensi vuoden aikana.

Päivitetty 25.2.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018