Sony kokeilee pienen lisäksi pitkää kännykkää

Japanilainen Sony on ollut Applen lisäksi ollut harvoja älypuhelinvalmistajia, jolla on ollut myös näyttöruudultaan pienikokoisia, mutta tehojen osalta täysmittaisia laitteita. Nyt yritys esittelee Barcelonan mobiilimessuilla uudenlaisen 21:9-suhteen pitkän ja kapean Xperia 1 -kännykän, jolla on pituutta 16,7 ja leveyttä 7,2 senttiä.

Sony määrittää uudelleen älypuhelinvisionsa. Uudessa yrityksen Xperia 1 -lippulaivassa on yrityksen mukaan maailman ensimmäinen 4K OLED -älypuhelin, jossa on 21:9 CinemaWide -näyttö ja HDR-remasterointitekniikka sekä Dolby Atmos-surrondääni. Pikselitarkkuus on 1644 x 3840.

Puhelimen 4K HR OLED-näytön koko on 6,5 tuumaa. Uudenlainen 21:9-muodon näyttö antaa käyttöön enemmän näyttötilaa ja samanaikaisesti voi pitää esillä vaikka kahta eri sovellusta. Siinä on myös valmistajan mukaan maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on silmätarkennus, kolmoiskamera kolmella polttovälillä ja 10fps AF/AE -seurannalla.

Keskuspiirinä on Qualcomm Snapdragon 855 ja radiosassa LTE ja Wifi. Akulla on koko 3300 milliampeeria. Puhelimen käyttöliittymä on Android 9 Pie.

Sony toi Barcelonan mobiilimessuilla esille myös keskihintaiset Xperia 10 ja 10 plussa -versiot, joissa on joko kuuden tai 6,5 tuuman näyttö 21:9-suhteessa. Uuden Xperia 10 puhelinmallien ulkomitat ovat 155 x 68 x 8.4 ja 10S-mallin 167 x 73 x 8.3 mm.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018