Tekoäly ja puheohjaus robottiruohonleikkuriin

Ruotsalainen Husqvarna tuo markkinoille uudenlaisen tekoälyä ja Googlen puheohjausta tottelevan nelivetoisen robottiruohonleikkurin. Leikkuri on yhteensopiva Amazon Alexan, Google Homen ja IFTTT:n kanssa ja siinä on avoin API-rajapinta, joka mahdollistaa yhteydet kodin älylaitteisiin tai jopa laitteen kaukokäytön verkon läpi.

Husqvarna Automower 435X AWD -robottiruohonleikkuri on tarkoitettu haastaville viheralueille ja joka voidaan liittää kodin älylaitteisiin.

Laite on varustettu nelipyörävedolla ja kaksiosaisella rungolla, minkä ansiosta se leikkaa kaltevuudeltaan jopa 70 prosentin rinteitä. Vertailun vuoksi voidaan mainita, että vaativan tason laskettelurinteen kaltevuus on noin 40 – 60 prosenttia ja hyppyrimäen noin 70 prosenttia.

Uutuus tuo robottiruohonleikkureihin myös kokonaan uuden toiminnallisuuden, sillä se pystyy olemaan vuorovaikutuksessa myös kodin muiden tuotteiden kanssa.

Ruohonleikkuria voidaan käyttää ääniohjauksella Amazon Alexan ja Google Homen kautta. Ääniohjaus on aluksi saatavana englanniksi ja sen jälkeen saksaksi ja ranskaksi. Lisää kieliä on tulossa myöhemmin.

Ääniohjattujen kautta käyttäjä voi käynnistää, pysäyttää ja pysäköidä leikkurin. Edistyneemmän tason käyttäjät voivat lisäksi ohjelmoida robottiruohonleikkuria IFTTT:n tai avoimen API-rajapinnan kautta. Husqvarna Automower Connect toimii myös GARDENA SmartSystemin kanssa, mikä lisää kasteluominaisuuden älypuutarhaan.

Liitettävyysominaisuutensa ansiosta leikkuria voidaan hallita mistä päin maailmaa tahansa.  Turvatoiminnot voivat automaattisesti pysäyttää leikkurin, jos se nostetaan ylös tai käännetään ympäri.

Laite on varustettu myös ultraääneen perustuvalla Ultrasonic-tunnistimella, joka hidastaa leikkurin nopeutta heti, kun se tunnistaa lähellä olevan esteen. Siinä on myös automaattinen kävelytien tunnistus ja lediajovalot.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018