VMwarelta uutta 5G-pilvialustaan

Yhdysvaltalainen VMware esitteli Barcelonan mobiilimessuilla uusia ominaisuuksia 5G:n ja pilven hyödyntämiseen tarkoitettuun alustaan. Yritys kertoi jatkavansa myös tutkimusyhteistyötä verkkotoimittaja Ericssonin kanssa.

VMwaren Telco Cloud -alusta on operaattoreille tarkoitettu pilvialusta, joka tukee nyt sekä 4G:tä että 5G:tä. Tuote tukee operaattoreiden palvelukehitystä, jossa verkot muuttuva vauhdilla ohjelmisto-ohjatuiksi ja virtualisoiduiksi sekä menevät samalla pilveen ja ottavat 5G-mobiiliverkot käyttöön.

”Menneisyyden rautapohjaiset järjestelmät eivät ole joustavia. Kun operaattorit siirtyvät pois niistä ja aloittavat 5G-palvelut täysin virtualisoidulla alustalla, ne pystyvät voittamaan kilpailijansa uusilla lisäpalveluilla, parantamaan suorituskykyä ja verkkojensa operoinnin tehokkuutta.”, sanoi VMwaren Telco NFV-liiketoimintaryhmän johtaja Shekar Ayyar .

VMware esitteli Barcelonan messuilla Telco-tuotevalikoimaansa joukon uutuuksia, jotka helpottavat operaattoreiden 5G-siirtymää. Käyttöönottoon nivoutuu heidän mukaansa tiiviisti myös SD-WAN-teknologian, joka mahdollistaa verkkojen paljon joustavamman ja kustannustehokkaamman käytön ja hallitsemisen.

Yhdysvalloissa AT&T on valinnut VMware SD-WAN by VeloCloudin 5G-palveluidensa toteutukseen. SD-WANin ja 5G:n yhdistelmä tarjoaa ratkaisun, jonka avulla voidaan hyödyntää matalan viipeen 5G-verkkoa ensi- tai toissijaisena WAN-verkkona.

VMware kertoi Barcelonassa solmineensa myös verkkotoimittaja Ericssonin kanssa viisivuotisen jatkosopimuksen, jonka tarkoituksena on antaa välineet, yksinkertaistaa verkkojen virtualisointia VMwaren vCloud NFV -alustalla. Sopimus on jatkoa vuodesta 2012 alkaneelle yhteistyölle.

Kuvituskuva: Ericsson

Lisää: WMware (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018