Radiotekniikka tulee lumianturin avuksi

Kattolevyjen valmistaja Ruukki tuo tarjolle langattoman anturijärjestelmän, jonka avulla voidaan valvoa katoille kertyvää lumikuormaa.  Roof Sensor-järjestelmää on kehitetty jo vuodesta 2012 alkaen.

Ruukki vastaa Ruukki Roof Sensor -järjestelmän toimituksesta ja se voidaan asentaa sekä uusiin että jo olemassa oleviin rakennuksiin, joissa on yrityksen valmistama kantava poimulevy.

Lumianturit kaapeloidaan järjestelmän palvelimena toimivaan liitäntä- ja radioyksikköön.

Perusjärjestelmässä on  kaksi anturia, mittausyksikkö ja radioyksikkö. Anturit  jonka asennetaan katon alapintaan tai rakennuksen sisäpuolelle paikkoihin, jonne lumikuorma kasaantuu. Rakennesuunnittelija määrittelee anturien sijainnit.

Kattoanturijärjestelmän, tuottaa tietoa katolla olevasta lumikuormasta reaaliajassa ja vertaa sitä suunnittelijan määrittämään rajakuormaan.

Laite varoittaa, kun lumi pitää poistaa, joten järjestelmä tuo säästöjä myös kiinteistöjenhoitoon. Langattoman yksikön avulla kiinteistön omistaja voi seurata lumitilannetta esimerkiksi paikallisessa wifi-verkossa mobiililaitteella tai tietokoneella.

Hälytys voidaan kytkeä myös taloautomaatiojärjestelmiin, joka tarjoaa myös laajemman etävalvonnan.

Ruukki on kehittänyt kattoanturiratkaisua jo vuodesta 2012 alkaen.

Kuva: Ruukin lumianturin ja kytkentäyksikön lisäksi kuvassa Ruuvitaqin langaton IoT-yksikkö.

Lisää: Ruukki Roof Sensor (LINKKI)

TAUSTAA: Ruukki Construction on ruotsalaisen SSAB:n tytäryhtiö, jolla on työntekijöitä yli 50 maassa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä. www.ssab.com

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018