Tekoälystä uusi kirja

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan professori Pekka Neittaanmäki ja paikallisen mediayrityksen Timo Siukonen ovat kirjoittaneet tietokirjan Mitä tulisi tietää tekoälystä. Uuden teoksen on kustantanut jyväskyläläinen Docendo.

Uusi tekoälykirja on tarkoitettu kaikille uudesta tekniikasta kiinnostuneille.

Kirjassa etsitään vastauksia kysymyksiin: mitä tekoälystä ymmärretään ja ajatellaan, millaisia tekoälyn kehitysmahdollisuudet ja uhkatekijät ovat, miten tekoäly helpottaa elämää ja millaisiin rakenneuudistuksiin se johtaa työelämässä?

Tekoälyn avulla koneet, laitteet, ohjelmat ja järjestelmät pystyvät toimimaan tehtävän ja tilanteen mukaisesti järkevällä tavalla. Erityisesti 2010-luvun jälkipuoliskolla digitalisaation kehitys on ollut huima uusien tietoteknisten innovaatioiden ja järeiden globaalien toimijoiden ansiosta.

Tekoälysovelluksia on myynnissä satoja, ja yritysten arvioiden mukaan niiden liiketoimintapotentiaali on tuhansia miljardeja euroja. Johtavissa teollisuusmaissa tekoäly on nousut strategiseksi tutkimusalaksi ja yliopistojen yhteyteen on perustettu tekoälyyn liittyviä tutkimus- ja koulutusohjelmia.

Lisää: Mitä tulisi tietää tekoälystä, Timo Siukonen, Pekka Neittaanmäki, Docento 2019, ISBN 9789522915962, sidottu, 344 sivua (LINKKI)