IDS2019: Uusinta IoT-tekniikkaa, 4K-kuvia- ja 3D-tulostusta hammashoitoon

Suomalainen Planmeca tarjoaa ensimmäisenä hammaslääketieteen laitevalmistajana kattavat IoT-ratkaisut alalle. Yritys tuo tänään alkavilla Kölnin hammaslääketieteenn IDS-messuilla tarjolle myös uusimmat 4K-kuviin ja 3D-tulostukseen liittyvät uutuutensa ja VR-ratkaisunsa.

Koko laiteketju yhteiseen tiedonjakoon.

Planmecan laitteet – niin hoitokoneet, kuvauslaitteet kuin CAD/CAM-laitteetkin – voidaan yhdistää samaan ratkaisuun hyödyllisten tietojen keräämistä varten.

Liitettävyyden ansiosta hammashoitoketjut voivat hyödyntää laitteiden käyttöä koskevia reaaliaikaisia tietoja klinikoidensa toimintojen tehokkaaseen suunnitteluun.

”Ratkaisumme on erityislaatuinen siksi, että se tarjoaa käyttöön ainutlaatuisia laitteiston telemetriatietoja, jotka voidaan yhdistää potilastietojärjestelmän tietoihin ja muihin koko hammashoitoketjusta kerättyihin tietoihin”, kertoo Tuomas Lokki Planmecalta.

Planmecan uusi 3D-tulostin.

Uuden IoT-ratkaisu mahdollistaa potilastiedon lisäksi instrumenttien käyttöä koskevien kattavien tilastotietojen keräämisen sekä vaadittujen infektiontorjunta- ja säteilyhygieniaprotokollien noudattamisen seurannan.

Ratkaisun ansiosta klinikat voivat myös analysoida käyttötrendejä, suunnitella markkinointinsa niiden mukaan, kehittää varainhallintaa ja parantaa toiminnan pitkän aikavälin suunnittelua.

Mikään uusia asia IoT-tekniikka ei sinällään ole Planmecalle.  Yrityksen hammashoitolaitteet on voitu Lokin mukaan liittää verkkoon jo yli vuosikymmenen ajan –  paljon pidempään kuin IoT-ratkaisuista on edes puhuttu teknologia-alalla.

Hyödynnämme ratkaisuissamme tekoälyä, ja esimerkiksi kuvantamispuolella olemme onnistuneet sen avulla madaltamaan potilaalle röntgenkuvauksesta aiheutuvaa säteilyannosta”, kertoo Planmecan markkinointi- ja viestintäjohtaja Maarit Vannas.

Kölnin messuilla Planmecan osastolla kävijät pääsivät kokeilemaan hammasimplanttien suunnittelua VR-lasien avulla.

”Olemme myös erityisen ylpeitä ohjelmistoalustastamme, joka nivoo kaikki laitteemme yhteen. Tällainen yhden alustan kokonaisratkaisu on vahvasti kilpaillulla toimialallamme ainutlaatuinen”, Vannas sanoo.

Yksi tärkeä elementti on verkossa hoitokoneiden lisäksi vastaanotolla käytettä 3D-tulostin, jolla voidaan luoda LCD-tekniikan ja materiaalikapselien avulla räätälöityjen ohjainten, hammasmallien ja kalvo-oikomiseen tarkoitettujen työmallien valmistamisen.

Planmeca esittelee Kölnissä tänään alkavassa hammaslääketieteen IDS 2019 ‑messuilla monia mutakin uutuuksia.

Planmecan hoitoyksikkö.

Yksi niistä on uudenlainen hoitovalaisin, johon on integroitu myös kaksi 4K-tason kameraa, stereomikrofonit ja tietokoneistettu kuvankäsittelyohjelma.

Uudessa Solanna Vision -älyvalaisimessa yhdistyvät myös säädettävyys ja stereoskooppinen 3D-kuva.

Esillä on myös uusi kuvantamislaite Viso G5, joka tuo– panoraamakuvantamisesta leuan ja kasvojen alueen diagnostiikan vaativimpiin sovellutuksiin. Uusi laite täydentää Planmecan Viso ‑tuoteperhettä, jonka  Viso G7 -malli esiteltiin IDS-messuilla Kölnissä vuonna 2017.

Joka toinen vuosi Kölnissä järjestettävä IDS on hammasalan merkittävin kansainvälinen tapahtuma, johon osallistuu tuhansia näytteilleasettajia ja kymmeniä tuhansia messuvieraita sadoista eri maista. Tänä vuonna tapahtumaan odotettiin noin 170 000 kävijää.

Päivitetty 14.3.2019