Nokian uutuus kameramessuille – katso purkuvideo

Maailman ensimmäisen viidellä takakameralla varustetun älypuhelimen myynti alkoi tänään Suomessa. Samalla ensitiedot Yhdysvaltain markkinoilta lupaavat mallille hyvää menekkiä. Uutuus on esillä myös tulevana viikonloppuna Kuva & Kamera -tapahtumassa Helsingissä. Netissä on myös ensimmäiset uutuudet purkuvideot.

HMD Global toi tänään Suomen markkinoille Nokia 9 PureView ‑älypuhelimen, jossa on viiden kameran järjestelmä ZEISS-optiikalla. Puhelimen kaikki viisi kameraa ottavat kuvan samanaikaisesti ja yhdistävät ne yhdeksi 12 megapikselin kuvaksi.

”Nokia 9 PureView esiteltiin maailmalle hieman yli kaksi viikkoa sitten Mobile World Congress ‑tapahtumassa Barcelonassa ja nyt se saapuu Suomeen. Puhelin on herättänyt valtavaa kiinnostusta, ja sen ennakkomyynti on jopa ylittänyt odotuksemme”, HMD Globalin Pohjois-Euroopan liiketoimintajohtaja Ossi Korpela sanoo.

Uutuuspuhelimen kameralla voi ottaa kuvia pakkaamattomassa RAW ”DNG” -muodossa. Kuvaa voi muokata suoraan puhelimessa Adobe Lightroomin ansiosta. Otettu kuva on HDR-muodossa. Kuvien dynaaminen alue ulottuu 12,4 aukkoon ja niissä on 12 megapikselin syvyyskartta.

Uusi Nokia 9 Pureview on puhelimen takakannen mukaan suunniteltu Suomessa ja valmistettu Kiinassa.

Nokia 9 PureViewin kameroiden kaksi värisensoria ja kolme monokromaattista anturikennoa tuovat kuviin terävyyttä ja yksityiskohtaisuutta ja samalla ne keräävät jopa kymmenen kertaa enemmän valoa kuin saman tyyppinen yksittäinen värianturi.

Kaikki viisi kameraa on upotettu kahdeksan millimetrin paksuiseen puhelimeen, jolloin siinä ei ole Nokian vuosien takaisten  monsterikamerapuhelimien kamerasta johtuvaa ylimääräistä kohoumaa.

Nokia 9 PureView -älypuhelimeen voi tutustua tulevana viikonloppuna Kuva & Kamera ‑tapahtumassa  Helsingissä. Perinteisten valokuvauksen teemojen lisäksi tapahtumassa käsitellään videon editointia ja ääntä, tubettamista, action- ja ilmakuvausta, mobiilikuvausta sekä videoiden jakamista eri medioihin ja sosiaaliseen mediaan.

Kuva & Kamera järjestetetään 15.-17.3. samaan aikaan  GoExpo-kuntoilutapahtuman kanssa Helsingin messukeskuksessa Pasilassa.

 

Lisää: Kuva ja Kamera 2019 (LINKKI) ja Nokia 9 Pureview -mallin purkuvideo (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018