Robotit hoitavat lääkehuollon

Jyväskylään parhaillaan rakentuvan sairaala Novaan tulee huippunykyaikainen lääkerobotti, jonka toimittaa älylääkekaappeineen kuopiolainen Newicon. Keski-Suomen keskussairaalan teknologiaratkaisut ovat herättäneet kiinnostusta kotimaan lisäksi myös ulkomailla.

Newiconin IV ICON Twinsissä toinen robottikäsi sekoittaa ensin lääkeaineet, jonka jälkeen toinen vetää kuiva-aineesta liuotetun antibioottiliuoksen valmiiksi lääkeruiskuun.

Syksyllä 2020 valmistuva Sairaala Nova on ensimmäinen 2000-luvulla Suomessa rakennettava kokonaan uusi sairaala. Sairaalassa otetaan laajasti käyttöön uusinta teknologiaa, joka tarkoittaa isoja muutoksia sairaalan arkeen ja toimintatapoihin.

Jotta siirtymävaihe uuteen sairaalaan tapahtuisi sujuvasti, valmistaudutaan toimintatapojen muutoksiin jo nyt. Jyväskylän keskussairaalassa on käytössä jo yksi NewIconin testiälylääkekaappi sairaala-apteekissa ja kaksi tuotantokaappia sairaalan osastoilla. Novaan älylääkekaappien asennus aloitetaan syksyllä 2019.

Newiconin toimittamien eMED ICON -älylääkekaappien ja IV ICON Twins -antibioottirobotin lisäksi Novaan tulee muun muassa putkipostijärjestelmä, keräilyvarastoautomaatti ja Unit Dose –annosjakelulaitteisto. Se mahdollistaa lääkkeiden yksittäispakkaamisen ja sähköisen tunnistamisen yksilöllisen tunnisteen avulla.

Tavoitteena on integroida kaikki automaatiolaitteet myöhemmin osaksi sairaalan asiakas- ja potilastietojärjestelmää. Uuteen sairaalaan asennetaan muiden ratkaisujen lisäksi toinenkin Newiconin IV ICON Twins -antibioottirobotti tehostamaan suonensisäisten antibioottien käyttökuntoon saattamista.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!