Piirisarja 5G:n mikroaaltotaajuuksille

Analog Devices on julkistanut 24-44 gigahertsin laajakaistaisen piirisarjan Muunninpiirit sopivat esimerkiksi 5G-verkkojen 28 ja 39 GHz:n taajuuskaistoille, mutta myös muihin laajakaistaisiin maa- ja satelliittiverkkoihin, ilmailuradioihin, tutkiin ja radiotestereihin.

Analog Devicen ADMV1013/ADMV2014-muuntimet tarjoavat gigahertsin kaistanleveyden, hyvän lineaarisuuden sekä sekoituksen peilitaajuuden vaimennuksen. ADMV1013 on ylössekoitin ja ADMV1014 alassekoitinpiiri.

ADMV1013 tarjoaa yli 20 dBm:n suuruinen ylössekoituksen OIP3-arvon, joka on valmistajan mukaan  riittävä tukemaan nopeiden langattomien tekniikoiden modulaatiotekniikoita, kuten 1024 QAM.

Kuhunkin sekoittimeen on integroitu I- (vaiheen) ja Q-(kvadratuurivaiheen) -sekoittimet, joissa on siruohjelmoitava kvadratuurivaihteisto. Se voidaan konfiguroida suoraksi muuntamiseksi kantataajuuskaistalle (DC-6 GHz) tai välitaajuudelle (800 MHz – 6 GHz).

Siruun sisältyy myös jännitemuuttujat, LO-puskurit, joissa on x4-taajuuskertoja ja ohjelmoitavat seurantasuodattimet. Useimpia piirin ohjelmoitavia toimintoja ohjataan SPI-sarjaliitännällä.

ADMV1013-ylösmuunnin sisältää lisäksi lähettimen tehovahvistimen PA-ohjaimen ja  ADMV1014-vastaanotin vastaavasti pienikohinaisen vahvistinasteen (LNA).  ADMV1013 on koteloitu 40-nastaiseen 6 mm x 6 mm LGA-koteloon ja ADMV1014 32-nastaiseeen 5 mm x 5 mm LGA-koteloon.

Lisää:  Analog Devices (LINKKI), tuotetiedot ADMV1013 (LINKKI) ja ADMV1014 (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/