DNA-käyttäjät siirsivät toiseksi eniten mobiilidataa maailmassa – Elisa neljäntenä ja Telia yhdeksäntenä

DNA:n asiakkaat ovat Euroopan ahkerimpia mobiilidatan käyttäjiä ja maailmanlaajuisestikin toisena heti kuvaitilaisen operaattorin jälkeen. Suomesta Elisa on sijalla neljä ja Telia yhdeksäs, kertoo Tefficientin uusin raportti. Kasvu tulee lähivuosina jatkumaan voimakkaana uuden 5G-tekniikan tullessa käyttöön.

Suomesta teleoperaattori DNA:n asiakkaat olivat viime vuonna myös Euroopan ahkerimpia mobiilidatan käyttäjiä. Koko maailman tilastossa DNA:n 20,8 gigatavun edelle kiri tiukasti 21.5 gigatavulla kuwaitilainen operaattori Zain.

Elisa oli tilastossa sijalla neljä  17,2 gigatavulla ja Telia sijalla yhdeksän 11,8 gigatavulla kuukaudessa.

Mobiilidatan käytön määrä tulee kasvamaan lähivuosina. Esimerkiksi kahden viime vuoden aikana DNA:n verkoissa siirretyn mobiilidatan määrä on yli kaksinkertaistunut. Uuden 5G-tekniikan käyttöönotto tulee kasvattamaan dataliikennettä edelleen.

Lisää: Tefficientin tutkimusraportti (LINKKI, pdf)

Kuvituskuva: DNA asentaa jo 5G-tukiasemia.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!