Koodauskoulu kiinnosti miehiä edelleen enemmän

Uudenlainen koodauskoulu Hive Helsinki on saanut muutamassa kuukaudessa jo yli 7800 kirjautumista verkossa tehtävälle pääsykoesivulle ja 2400 on läpäissyt alkutestin. Koodikoulutus näyttää alkuvaiheessa kiinnostavan edelleen enemmän miehiä kuin naisia. Suunta on kuitenkin muuttumassa.

Hive Helsinki lanseerattiin Slushissa viime joulukuussa. Kuvassa Supercellin Ilkka Paananen ja koodauksen innostaja Linda Liukas. Kuva: Rasmus Roiha / Slush 2018.

’’Tähän mennessä 34 prosenttia kaikista hakijoista on naisia. Se on hyvä alku, mutta tavoitteemme on vähentää koodauksen sukupuolittuneisuutta vielä enemmän”, kertoo Hive Helsingin hallituksen puheenjohtaja Linda Liukas.

Uudenlainen koulutuskonsepti perustuu ranskalaisen koodauskoulun Ecole 42:n opetussuunnitelmaan.  Se painottaa opetuksessa vertaisoppia, eli koulussa ei ole opettajia eikä oppitunteja.

Hive Helsinki avaa heinäkuussa ovensa Helsingin Kalliossa ja vastaanottaa 100 ensimmäistä opiskelijansa lokakuussa.

Opetuksessa painotetaan koodaamisen lisäksi muitakin taitoja. ”Haluamme opettaa koodaamisen lisäksi nimenomaan työelämän taitoja: yhdessä tekemistä, ongelmanratkaisukykyä sekä luovaa ajattelua”, sanoo Hive Helsingin toimitusjohtaja Drussila Hollanda-Grönberg.

Suomen Hive-koodikoulu on ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/