Huawei vei parhaiten patenteissa – liikevoitto euroina 7.5 miljardia

Kiinalaisvalmistaja Huawei jätti World Intellectual Property Organizationin (WIPO) tilastojen mukaan viime vuonna eniten maailmassa patenttihakemuksia. Patenttihakemuksia oli 5405 kappaletta. Lisäksi Huawei kertoo  liikevoiton nousseen viime vuonna neljänneksen ja koko liikevaihto oli euroiksi muutettuna 91,6 miljardia.

Huawei kertoo uusimmassa vuosikertomuksessaan investoineensa viime vuonna  tutkimukseen ja tuotekehitykseen  2,89 miljardia euroa eli 14,1 prosenttia liikevaihdostaan. Sillä Huawei oli jo viidentenä maailmanlaajuisessa ’’The 2018 EU Industrial R&D Investment Scoreboard’’ -listauksessa.

Hallituksen puheenjohtaja Guo Ping, Huawei

Huawei kertoo investoineensa viimeisen kymmenen vuoden aikana tuotekehitykseen kaikkiaan yli 60 miljardia euroa. Uutisessa kaikki luvut on muuettu Kiinan juanit euroiksi kurssilla 1 EUR = 7,8751 CNY eli juania.

Verkkobisnes on Huaweille tärkeää, joten viime kuukausina velloneet syytökset kiinalaisvalmistajien verkkojen tietoturvaongelmista näkyivät myös Huawein kommenteissa.

’’Huawei on sitoutunut rakentamaan maailman parhaat verkkoyhteydet’’, kertoo Huawein hallituksen puheenjohtaja Guo Ping . ’’Tämän prosessin myötä Huawei jatkaa standardien tiukkaa noudattamista rakentaakseen turvallisia, luotettavia ja korkealaatuisia tuotteita’’, hän lupasi.

Mobiiliverkkojen ja it-palvelubisneksen lisäksi Huawein menestyi hyvin kännyköissä ja muissa mobiililaitteissa, sillä kuluttajaliiketoiminnan liikevaihto ylsi euroina viime vuonna 44,3 miljardiin. Siinä on 45 prosenttia kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!