Miten oppia nopeasti koodariksi?

Aivojen oppimisnopeutta ei voi kiihdyttää, mutta jos opetuksessa otetaan huomioon aivojen toiminta ja oppimismekanismit, oppimista voidaan tehostaa, vakuuttaa Academy-yrityksessä koodausta alanvaihtajille opettava Sovelton johtava konsultti Tommi Teräsvirta.

Nopean oppimisen menetelmissä opiskelu keskittyy vain kaikkein oleellisimpiin asioihin, käytännön harjoitteluun ja toistoon. Hänen mukaansa tarvitaan motivoituneita opiskelijoita, keskittymistä kaikista tärkeimpiin asioihin ja paljon toistoa.

Sovelton Tommi Teräsvirta kertoo, että nopean oppimisen menetelmiä löytyy maailmasta paljon, ja yleensä niissä opitaan jostain isosta aiheesta kapeasti valittu palanen. Academyn koodauskurssilla oppiminen tarkoittaa pitkälti tekemällä oppimista. Yritys kouluttaa ja työllistää osaajia uusiin tehtäviin toimialoilla, joilla on osaamispula.

”Keskitymme kursseilla siihen, että oppilaat saavuttavat taidon, jota tavoitellaan. Sen sijaan teoria on melko minimissä, ja toistamme käytännön asioita uudelleen ja uudelleen. Kun avainkohdat jäävät toiston avulla mieleen, katsomme asioita myös eri kantilta, jotta mukaan tulee myös syväoppimista”, Teräsvirta kuvailee.

Teräsvirta opettaa kursseilla, jotka kestävät vain kolme kuukautta. Koko aika pyhitetään oppimiselle. Academyn koodauskurssin rekrytointivaiheessa korostetaan motivaatiota, matemaattisia ja kielellisiä taitoja sekä loogista ajattelua ja kognitiivisia taitoja.

Jyväskylän yliopiston Aivotutkimuskeskuksen johtaja ja yliopistotutkija Tiina Parviainen suhtautuu kriittisesti ajatukseen, että laajojen kokonaisuuksien opettelua voisi erityisesti nopeuttaa – sillä oppimisen perusmekanismeja ei voi nopeuttaa.

”Aivojen koneiston kiihdyttäminen on mahdotonta. Mutta jos opetuksessa huomioidaan se, miten aivojen oppimiskoneisto toimii, opetuksessa voidaan keskittyä olennaisiin asioihin”, Parviainen sanoo. Hänen mukaansa motivaatio on yksi keskeisistä asioista, joka vaikuttaa oppimiseen.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!