Kemijärvellä syntyy edelleen elektroniikkaa

Moni uskoi elektroniikan hävinneen Kemijärveltä laturitehdas Salcompin poistuttua Kiinaan vuonna 2004.  Silti kaupungissa toimii edelleen elektroniikan valmistaja PolarComp, joka tekee elektroniikkatuotteita piirilevyjen kokoamisesta aina lopputuotteisiin asti.

Eri teollisuudenaloilla suhdanteet heilahtelevat joskus rajustikin, ja sen on myös Polarcomp kokenut. Viime aikoina liiketoiminta on kehittynyt tasaisemmin – paljolti sen ansiosta, että asiakaskunta on takavuosia huomattavasti hajautuneempi.

Yritys tavoittelee lähivuosina tasaista, hallittua kasvua. Neuvotteluja käydään koko ajan, etenkin ISO 13485 -laatustandardi on herättänyt lääketeollisuuden yrityksissä mielenkiintoa.

’’Erityisesti prototyyppejä tehtäessä sopimustoimittajalta edellytetään joustavuutta ja ketteryyttä. Rivakka tekemisen meininkimme on ollut asiakkaiden mieleen’’, sanoo PolarCompin toimitusjohtaja Veli Kellinsalmi.

Polarcompin konekantaa.

Konekantana on DEK:in ja PBT:n pastakoneita, Panasertin pintaliitosladontakoneita, Assembleon tarkkuusladontakoneita, Herauksen ja Kokin reflow -uuneja, FeinFocusin röntgentarkastuslaitteita, Sehon aaltojuotoskoneita sekä PMJ:n, JOT:in ja Sanyon piirilevyjen käsittelyjärjestelmiä.

PolarComp Finland Oy on valmistanut elektroniikkatuotteita vuodesta 1994, Liikevaihto oli 2017 lopussa 615 000 euroa ja väkeä viisi.

Kuvat: Polarcomp / Editori.fi

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/