Sähköteknisen viennin kasvu edelleen vahvaa

Suomalainen sähkötekninen vienti on kasvanut alkuvuonna vahvasti. Tammikuussa tuli kasvua kolme prosenttia viime vuoteen nähden ja helmikuussakin kasvu oli Tullin ennakkotietojen mukaan edelleen vahvaa. Tarkemmin Tulli kertoo helmikuun tapahtumista huhtikuun lopulla.

Suomen tavaraviennin koko arvo oli helmikuussa Tullin ennakkotilaston mukaan hieman yli 5,1 miljardia euroa. Viennin arvo oli seitsemän prosenttia suurempi kuin viime vuoden helmikuussa.

Sähköteknisten koneiden ja laitteiden sekä kojeiden ja mittareiden vienti kasvoi helmikuussa. Sen sijaan kasvu oli hieman heikompaa laajemmin teollisuuden koneiden ja laitteiden, metsäteollisuuden tuotteiden, öljyjalosteiden sekä kuljetusvälineiden kohdalla.

Vienti EU-maihin nousi helmikuussa seitsemän prosenttia ja tuonti EU:sta kolme prosenttia. Vienti EU:n ulkopuolelle nousi kuusi prosenttia, mutta tuonti EU:n ulkopuolelta pieneni neljä prosenttia.

Vienti Yhdysvaltoihin, Alankomaihin ja Isoon-Britanniaan kasvoi tuntuvasti helmikuussa, mutta vienti Kiinaan laski selvästi. Vienti Venäjälle, Ruotsiin ja Saksaan oli lähes viime vuoden helmikuun tasolla.

Ennakkotilasto sisältää ensimmäiset kuukausitason tiedot Suomen käymästä tavaroiden ulkomaankaupasta kokonaistasolla. Tarkentuneet tiedot viennistä ja tuonnista sekä maa- ja tavarakohtaiset tiedot julkaistaan kuun lopussa ulkomaankaupan kuukausitilastossa.

Lisää: Tullin kuukausitilastot: tammikuu 2019 (LINKKI, pdf) ja ennakkotieto helmikuussa 2019 (LINKKI, pdf). Tarkempi kuukausitilasto helmikuusta 2019 julkaistaan 30.4.2019 (LINKKI, tulossa)

Kuvituskuva: TactoTekin elektroniikkatehdas Oulunsalossa.