Suomalainen etähälytin LoRa-verkkoon

Porvoolaisen Esineiden.net on tuonut tarjolle etähälyttimen, joka käyttää tiedonsiirtoon Digitan LoRaWan-verkkoa. Pieneen koteloon sijoitettu hälytin toimii antureineen 3,6 voltin AA-paristolla 2-5 vuotta.

Pienikokoinen Hälyri-niminen valvontalaite on suunnattu mökkien etävartiointiin. Yrityspuolella laitetta voivat hyödyntää muun muassa rakennusliikkeet ja varastoja omistavat yritykset, jotka tarvitsevat kevyen hälytinjärjestelmän omaisuutensa valvontaan.

Etähälyttimellä voidaan siirtää IoT-moduulista  kännykkäsovellukseen kohteen lämpötilaa, kosteutta ja tunnistaa myös liikkeet vahdittavassa tilassa.

IoT-tyyppisen valvontamoduulin ja kännykän avulla voidaan mitata  etänä kohteen lämpötilaa, kosteutta ja se tunnistaa myös liikkuminen valvottavassa tilassa.

Porvoolainen Esineiden.net on nuori start-up-yritys, jonka juuret juontavat urakointimaailmasta.

”Rakennusurakointipuolella ei välttämättä hyödynnetä uusia teknologioita siinä määrin kuin se olisi mahdollista, kertoo toimitusjohtaja Tanu Tauru.

Siinä hänen mukaansa myös syy miksi, yritys ont halunnut tuoda tarjolle uuden ketterän ja edullisen turvajärjestelmän.  Tiedonsiirtoväyläksi valittiin laajan LoRaWAN-verkko.

”Laite toimii Digitan turvallisessa IoT-verkossa, joten se ei altistu internetin kautta leviäville haitoille”, perustelee Tauru LoRaWAN-verkon valintaa.

Verkko-operaattori tekee yhteyksien tarjoamisen lisäksi  yhteistyötä laitehankinnoissa, kertoo Digitan myyntijohtaja Mika Flinckin mukaan laitehankinnoissa. Porvoolaistyritys  on tuomassa  myöhemmin muitakin IoT-pohjaisia laitteita ja sovelluksia tarjolle.

Lisää: Esineiden.net (LINKKI) ja aiemmat LoRa-aiheiset uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Pävitetty

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!