Entinen kännykkäkaupunki hakee älystä uutta nousua

Nokian kännykkäbisneksen tyyssijana toiminut Salo hakee uutta profiilia nopeista langattomista kaupunkiverkoista ja muusta älytekniikasta. IoT-kampuksen lisäksi Saloon ollaan virittämässä laajaa langatonta Wifi 6-verkkoa. Ja Valmet Automotiven akkutehtaan tulo sopisi hyvin kaupungin profiiliin.

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna esitteli kaupungin uutta älykaupunkihanketta menneellä viikolla Lontoon Smart to Future Cities -tapahtumassa.  Salo pääsi Lontoossapääsi kovaan sarjaan, sillä muut esitellyt älykaupunkihankkeet tulivat Taiwanin Taipeista, Hampurista, Brittien Edinburghistä ja Liverpoolista. Suomesta mukana oli Salon lisäksi Helsinki Espoo.

Salon kaupunginjohtaja kertoi Lontoossa kaupungin tavoitteesta kehittyä Suomen älykkäimmäksi kaupungiksi. Esimerkiksi hän kertoi Salossa pilotoitavasta Wifi 6 –standardiin perustuvasta langattomasta verkosta, johon on haettu jo EU-rahoitusta. Hankkeen toteuttaa Huawein-tekniikalla paikallinen tietoliikenneyritys Lounea.

Salon älykaupunkihanke on edennyt kaupunginjohtaja Innan mukaan ennakoitua nopeammin ja hankkeissa ollaan jo konseptointivaiheissa. Niissä tarjolla on kaupungin johtamisen työkalujen lisäksi uutena kaupunkilaisten yhteisöllisen osallistamisen Play the City -sovelluksen avulla sekä julkisten tilojen sisäilman reaaliaikainen IoT-seurantaratkaisu.

Salon älykaupunkihankkeessa ovat mukana Salon lisäksi myös Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu ja Salon seudun koulutuskuntayhtymä.

Päivitetty 12.4.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!