Helsinki luottaa QR/NFC-tunnistimiin

Helsinki kokeilee jätehuollon digitalisoimista QR/NFC-tunnistimien avulla. Kaupunkilainen voi skannata digitunnisteen älypuhelimellaan ja lähettää jätteiden tyhjennyspyynnön suoraan tietokonejärjestelmään. Taustalla toimii  ylöjärveläisen Lehtovuoren FinBinCare-ohjelmisto. Yritys valmistaa myös videolla esiteltäviä reaaliaikaisia älyroskiksia.

Helsingin kantakaupungin 175 roska-astiaan ja jätteiden syväkeräysastiaan on ilmestynyt tauluja, jotka sisältävät QR/NFC-tunnisteen. Tunnistetekniikan lisäksi tarvitaan Lehtovuori Oy:n karttapohjaista FinBinCare-ohjelmistoa, jossa kännykkäviestien tyhjennyspyynnöt näkyvät reaaliajassa.

Lehtovuoren CitySolar-älyroskis ja karttaohjelma.

Helsingin FinBinCare-ratkaisu kuuluu Lehtovuoren jätteenkäsittelyyn suunnattujen älyratkaisujen segmenttiin. Yhtiön päätuote on CitySolar-älyroskis, joka puristaa roskat pieneen tilaan aurinkokennon tuottamalla sähkövoimalla ja ilmoittaa astian täyttymisestä tyhjentäjälle.

Parhaillaan Lehtovuori Oy:tä työllistää 80 CitySolarin ja runsaan 1000 muun kaupunkikalusteen suurtilaus Ruotsista. Nuo älyroskikset tulevat sijoittumaan Tukholman alueelle. Kotimaassa Lehtovuorta muistettiin pari viikkoa sitten Pirkanmaan ELY-keskuksen ympäristöpalkinnolla.

Linkki: Lehtovuoren älyroskisratkaisu videolla (LINKKI, Youtube) ja uutinen Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Aloituskuva: Helsingin kantakaupungin ”tagilliset” roska-astiat näkyvät jätehuollolle karttapohjaisessa ohjelmistossa, johon ilmestyvät kaupunkilaisten klikkaamat tyhjennyspyynnöt.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/