Älykkäitä työkaluja robotteihin

Älykkäät robottipihdit voivat käsitellä helposti erilaisia materiaaleja ja niiden voima-anturit antavat muutosohjeita robotin paikannuksen tarkentamiseen. EOAT-nimellä kulkevat robottityökalut tarjoavat myös työkaluvaihtajien avulla nopeat vaihdot työkalusta toiseen.

EOAT-työkalut antavat yrityksille mahdollisuuden ottaa käyttöön uusia menetelmiä, sillä robotit ovat tehokkaampia varustettuna räätälöidyillä EOAT-ratkaisuilla, vakuuttaa alueen työkaluja valmistava tanskalainen OnRobot.

Odensessa Tanskassa toimiva OnRobot tarjoaa pääasiallisesti yhteistyörobottien (cobots) tarttujateknologian (EOAT) ohjelmistoja ja laitteistoja. Uudet työkalut sopivat esimerkiksi tanskalaisen Universal Robotsin ja japanilaisen Kawasakin robotteihin.

EOAT:lla on tanskalaisyrityksen mukaansa suuri vaikutus robottien tehokkuuteen ja joustavuuteen. Itse asiassa koko automaatioprosessin tehokkuus riippuu heidän mukaansa pitkälti robottien pihdeistä ja muista älykkäistä työkaluista.  Älylaitteistoilla ja -ohjelmistoilla varustetut älykkäät EOAT:t auttavat keräämään ja analysoimaan tietoja palautteen saamiseksi sekä mahdollisuuksien kasvattamiseksi.

Uudenlaisten EOAT-työkalujen ansiosta koneista tulee pienempiä, älykkäämpiä ja itsenäisempiä, sekä ne voivat suorittaa tehokkaasti yhteistyösovelluksia, mikä tekee automaatiosta vaivattomampaa sekä edullisempaa.

EOAT:t välittävät myös tietoja kaksisuuntaisesti työkalujen ja robottien välillä, mikä mahdollistaa tehokkaan toiminnan ja lisääntyneen tuotannon. Esimerkiksi jotkin tarkat pihdit käyttävät sisäänrakennettua teknologiaa, joka mahdollistaa ihmisten toiminnan jäljittelemisen.

Näitä EOAT-pihtejä käytetään maataloudessa yrttien ja muiden herkkien tuotteiden poimimiseen ja asettelemiseen ilman vaurioita. Tanskalaisen OnRobotin älykkäät näkö- ja tuntoaistilla varustetut RG2-FT-pihdit voivat tunnistaa objekteja sisäänrakennetun voiman tai vääntömomentin tunnistuksen ansiosta.

EOAT-pihdit voivat käsitellä jopa herkkiä silikonimikrosiruja. Vääntövoima-anturit auttavat paikallistamaan ja tunnistamaan objektin sijainnin entistä tarkemmin. Näitä pihtejä käytetään niissä tuotantoprosesseissa, jotka edellyttävät tarkkaa voimaa laadukkaiden tulosten saavuttamiseksi.

Lisää: OnRobot (LINKKI) ja jakelijat Suomessa (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!