Kokkolan satamasta uudenlainen LTE-mikro-operaattori

Suomen kolmanneksi suurin yleissatama, Kokkolan Satama ottaa käyttöön Nokian ja Ukkoverkkojen yksityisen LTE-verkon. Sataman oman toiminnan lisäksi sitä tullaan tarjoamaan mikro-operaattorina myös alueen muille yrityksille.

Kokkolan Satamalle toimitettava privaatti LTE-verkko hyödyntää Ukkoverkkojen 2.6 GHz:n taajuuskaistaa, ja pohjautuu Nokia Digital Automation Cloud -ratkaisuun.

’’Uuden verkon etuna on, että se mahdollistaa myös asiakasyrityksen mikro-operaattorina toimimisen ja skaalautuu asiakkaan digitalisaatiostrategian mukaisesti.”, sanoo johtaja Jouko Tuppurainen Ukkoverkoilta.

Satamassa on monia vaativia tiedonsiirron tarpeita liittyen sen operatiiviseen toimintaan: turvallisuuteen, teknisten laitteiden huoltamiseen ja ohjausjärjestelmiin, pelastus- ja muihin ajoneuvoihin sekä satamatoimintojen ohjaamiseen. Pelkästään satama-alueen laajuus tekee tiedonsiirron järjestämisen haastavaksi.

’’Alkuun harkitsimme myös WLAN-verkkoa mahdollisena vaihtoehtona, mutta LTE-verkko on ylivoimainen turvallisuuden, luotettavuuden ja etenkin verkon katkeamattomuuden takia. Samalla voimme kaupallistaa verkkomme tarjoten siitä viipaleita alueen muille yrityksille”, kertoo Kokkolan Sataman kehityspäällikkö Jyrki Roukala.

Tulevaisuudessa teollisten ja turvallisuuskriittisten toimijoiden, kuten satamien, yhteydet rakennetaan entistä useammin omalla radiotaajuudella toimivien paikallisten mikroverkkojen varaan. Verkko räätälöidään kapasiteetiltaan, käytettävyydeltään ja peittoalueeltaan asiakastarpeeseen sopivaksi.

’’Meidän ratkaisumme avulla Kokkolan Satama voi hyödyntää suuria määriä paikallisesti prosessoitua dataa kestävän ja älykkään toiminnan tehostamiseksi ja edistämiseksi”, sanoo Nokian Digital Automationin vetäjä Stephan Litjens.

Kuvituskuva: Nokia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/