Amazon investoi ruotsalaiseen tuulivoimapuistoon

Ruotsiin viime vuonna laajasta tietokonekeskusalueesta kertonut Amazon investoi Ruotsin Värmlannissa sijaitsevaan tuulivoimalapuistoon. Amazonin lisäksi muutkin pilvipalveluita tarjoavat yhtiöt ovat lähteneet investoimaan uusiutuvan energian tuotantolaitoksiin.

Värmlannin tuulivoimalasta uusiutuvaa energiaa saataneen käyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä.

“Ruotsi on tunnetusti kunnianhimoinen maa uusiutuvan energian suhteen, joten AWS:n uusi hanke esittelee sekä Ruotsin edistyksellisyyttä energia-alalla että Amazonin sitoutumista uusiutuvaan energiaan”, sanoo Ruotsin energiasta vastaava ministeri Anders Ygeman.

”Hanke on merkittävä askel Ruotsille, sillä maan tavoitteena on saavuttaa sataprosenttinen uusiutuvan energiantuotannon taso vuoteen 2040 mennessä.”  Vuonna 2018 AWS ylitti jo 50 prosentin rajan.

Ruotsin lisäksi AWS perustaa tuulivoimalan Irlantiin ja Yhdysvaltoihin, ja yhdessä Ruotsin voimalan kanssa ne tuottavat jopa yli 670 000 megawattituntia (MWh) uusiutuvaa energiaa vuosittain.

Yhteensä Amazon on mahdollistanut maailmanlaajuisesti 53 tuuli- ja aurinkovoimalaprojektia, joiden odotetaan vuosittain tuottavan ajan oloon yli kolme miljoonaa megawattituntia energiaa. Hankkeet ovat osa AWS:n pitkän aikavälin sitoumusta pyörittää maailmanlaajuista infrastruktuuriaan täysin uusiutuvan energian avulla.

Amazon on asettanut tavoitteekseen pystyttää myös viisikymmentä aurinkoenergiajärjestelmää vuoteen 2020 mennessä. Lisäksi Amazon on toteuttanut District Energy -hankkeen, jossa hyödynnetään kierrätettyä energiaa Amazonin toimistojen lämmittämiseen Seattlessa.

Kuvituskuva: Amazon