Bluetooth-kiulu ja muita Suomi-innovaatioita

Kuvan uutuus sopii saunan vesiämpäriksi tai juomakoriksi, mutta toimii myös langattomana Bluetooth-kaiuttimena. Kerromme lisää uutuudesta ja muistakin suomalaisinnovaatioista tuoreen Uusiteknologia-lehden Digidigi-palstalla. Uusi lehti on luettavissa ilmaiseksi sähköisenä nettilehtenä.

Kahden kuopiolaislähtöisen kaverin kehittämää Zone-kaiutinta voi käyttää ledivalaistuksensa sekä maljamaisen muotoilunsa vuoksi toimii myös säilytysastiana tai vaikkapa juomien jäähdyttämiseen.

Lue Uusiteknologia-lehti 1/2019 näköislehtiarkistosta (LINKKI) printtilehden tyylisenä digilehtenä. Mukana myös innovatiivinen Digidigi-palsta.

Kaiutin on saanut Design from Finland -merkin. Yritys on aloittanut joukkorahoituskierroksen laitteen tuotannon käynnistämiseksi. Kahden kuopiolaislähtöisen kolmikymppisen asentajan kehittämä Zione on saanut myös Design from Finland -merkin.  Kaiuttimet tullaan valmistamaan Kiinan Shenzhenissä.

Muita Digidigi-palstan uutuuksia ovat kempeleläisen Weelan älykäs minikuntosali, joka yhdistää harjoitteluun ohjauksen Personal Trainer -sovelluksen avulla. Weela lanseerasi laitteensa tammikuussa Las Vegasin kuluttajaelektroniikkamessuilla.

Kolmantena tuoreen Uusiteknologia-lehden Digidigi-palstalla on toisen oululainen IoT-nappi HealtTag, joka voidaan sijoittaa poron korvaan kuten tavallinen omistajan korvamerkki. Anicaren uutuus perustuu pieneen Nordic Semiconductorin NB-IoT-moduuliin.

Lisää: Digidigi, Uusiteknologia 1/2019, s. 63 (LINKKI, lehtiarkisto).

Kuva: Northern Pails Oy