Lisää ajotuntumaa älyrenkailla

Rengasvalmistaja Michelin on terästänyt autourheiluharrastajille suunnattujen renkaiden paineanturia ja siihen liitettävää älypuhelinsovellusta. Terästetty ratkaisu kertoo nyt reaaliaikaisesti auton eri renkaiden paineet ja lämpötilat. Katso videolta järjestelmän toiminta.

Rata-auton rengaspaineilla on suuria vaikutuksia ajoaikoihin. Jo muutaman kierroksen jälkeen auton renkaiden paine alkaa kohota lämpenemisen seurauksena.

Jokaisen Michelin Pilot Sport Cup2 Connect -renkaan sisällä oleva anturi mittaa tarkasti sen paineen ja lämpötilan ja analysoi kaikki muutokset ajon aikana.

Älypuhelimeen asennettu sovellus muuntaa anturin lähettämät tiedot kuljettajalle helposti tulkittavaan muotoon ja antaa ohjeet rengaspaineiden optimaalista kalibrointia varten.

Michelin Track Connect voi esimerkiksi kertoa, toimivatko renkaat optimaalisella suoristuskyvyllä niissä ajo-olosuhteissa, jotka kuljettaja on sovellukseen määritellyt (kuiva, kostea tai märkä rata).

Kuljettaja näkee myös, käyttäytyykö auto siten kuin sen etu- ja takarenkaiden paineenmuutoksien analyysin perusteella pitäisi (yli- tai aliohjautuvuus).

Intensiivisessä rata-ajossa auton jarrut ovat kovan rasituksen alaisina, mikä voi aiheuttaa vanteiden kuumenemisen. Jos rengaspaine mitataan venttiilistä, kuumat vanteet voivat vääristää painelukemia.

Tämän ongelman välttämiseksi Michelin Track Connect -anturi on sijoitettu renkaan sisälle siten, että se rekisteröi luotettavasti renkaan todellisen lämpötilan.

Vaikka aikojen muutos on kiinni monesta tekijästä, radan ominaisuuksista, autosta ja ajotavasta niin virheellinen rengaspaine voi merkittävästi alentaa myös auton suorituskykyä ja lisätä renkaan kulumista.

Ennen lähtöä uusille ratakierroksille Michelin Track Connect määrittää saamiensa tietojen perusteella oikeat paineet ja suosittaa sen perusteella, miten rengaspaineita tulisi säätää.

Yksityiskohtaisempaa analyysia varten sovellus tallentaa kaiken datan, joten kuljettaja voi tutkia auton ja renkaiden suorituskykyä kahden radalla käynnin välissä.

Michelin Track Connect älypuhelinsovellus on yhteensopiva Michelin Pilot Sport Cup2 Connect -renkaiden kanssa. Vuoden 2019 aikana renkaasta tulee kaikkiaan 16 kokoa pohjoismaisille markkinoille. Näistä 11 kokoa on jo nyt saatavilla myös Suomessa.

Lisää: Michelin Track Connect (LINKKI) ja video (LINKKI, Youtube)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta