Auttaisiko mestari-kisälli-malli koodaripulaan?

Kuopiolainen teknologiayhtiö Kiho aikoo palkata lisää koodareita tekoälyyn perustuvien IoT-laitteidensa tekemiseen ja kehittämiseen. Koodaripula vaivaa, jonka takia alalla tarvittaisiin toimitusjohtaja Antti Koposen mukaan alalla enemmän mestari-kisälli-mallia, joka toisi alalle uusia toimijoita.

Kuopiolaisyritys on vielä tähän mennessä löytänyt helposti uusia työntekijöitä. ’’Työhakemuksiin ei kuitenkaan ole päässyt hukkumaan’’, kertoo yhtiön vastaava ohjelmistosuunnittelija Henri Hartikainen.

Kiho tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa. Se oli esimerkiksi mukana kehittämässä ICT-alan koulutusta, kun oppilaitokset kysyivät yritysten osaajatarpeesta nyt ja tulevaisuudessa.

Hyviä osaajia on, sillä Itä-Suomen yliopistossa ja Savonia ammattikorkeakoulussa on ICT-alan koulutusta. Tarjonta ei kuitenkaan taida riittää kaikille Kuopion alueen yrityksille.

’’Ongelmana on, että nuoret haluavat pois koulunpenkiltä ennen valmistumistaan. Monilla nuorilla voi olla enemmän koodausosaamista kuin heidän opettajillaan, mikä on yksi syy siihen, että koulussa istuminen ei juurikaan motivoi, toteaa Kihon toimitusjohtaja Koponen.

Yritys ehdottaakin koulutukseen enemmän mestari-kisälli-mallia. ’’Esimerkiksi yksi työntekijöistämme aloitti meillä kolme vuotta sitten 15-vuotiaana ja opiskeli ammatin oppisopimuksella. Todella pätevä kaveri’’, kehuu Koponen.

Kuopiolaisyrityksellä on haussa kymmenen koodaria nykyiseen 35 henkilön tiimiin.

Kuva: Kiho

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/