Marraskuun Teknologia-tapahtuma täyttyy

Marraskuussa Helsingissä järjestettävän Teknologia 19 -tapahtumasta on myyty yli 90 prosenttia, kertoo Suomen messut. Näyttelyn lisäksi messuilla on luvassa ohjelmaa viidellä eri ohjelmalavalla sekä eräiden näytteilleasettajien osastoilla. Mukana on myös startup- ja ällistyttävät robotit -kisat.

Tulevan tapahtuman ohjelma-aiheina ovat muun muassa koodaaminen, robotiikka, tekoäly ja -oppiminen sekä digitalisaatiokehitys. Keynote-puheenvuoron messuilla pitää tiistaina 5.11. kirjailija ja ohjelmoija Linda Liukas, keskiviikkona 6.11. tulevaisuudentutkija Risto Linturi ja torstaina 7.11. professori Alf Rehn.

Ensimmäisenä messupäivänä 5.11. ohjelmaa on erityisesti teknologia-alan opiskelijoille, jotka voivat näytteilleasettajien osastoilla keskustella erilaisista uravaihtoehdoista teknologia-alan yritysten edustajien kanssa. Myös lavaohjelmassa on tietoiskuja ja puheenvuoroja tuleville teknologia-alan ammattilaisille.

Tapahtumassa on mukana näytteilleasettajia eri puolilta maailmaa. Suomalaisyritysten lisäksi näytteilleasettajia on Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Isosta-Britanniasta, Puolasta, Unkarista, Alankomaista, Italiasta, Portugalista ja Kiinasta.

’’Osastopaikoista lähes kaikki on jo myyty ja myös ohjelman suunnittelu on hyvässä vaiheessa’’, kertoo Teknologia 19 -messujen myyntipäällikkö Annina Niemi.

Teknologia 19 -messukooste esittelee useita eri teknologian aloja. Mukana ovat automaatio, elektroniikka, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakennus, levytyö, kunnossapito, tekoäly ja robotiikka sekä ICT. Tapahtuman viralisena teemana on ”Ihminen, vastuullisuus ja teknologia”.

Startup-kilpailu ja Ällistyttävät robotit -kilpailu

Teknologia-messujen yhteydessä järjestettävä startup-kilpailu on jo meneillään. Kilpailuun voi osallistua 31.8. saakka, jonka jälkeen palkintoraati valitsee 5-7 osallistujaa keskiviikkona 6.11. järjestettävään finaaliin messuille.

Kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. Startup-kilpailun järjestävät yhteistyössä Teknologia-messut ja Fiban Finnish Business Angels Network.

Toinen Teknologia-messuilla järjestettävä kilpailu on Elektroniikan ja tietotekniikan seuran, Mikrobitin ja messujen organisoima Ällistyttävät robotit -kisa. Sen tavoitteena on kasvattaa tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn näkyvyyttä ja kiinnostavuutta Suomessa sekä kannustaa opiskelijoita yhdistämään eri alojen osaamista.

Robottikisan harjoitukset ja mahdollinen esikarsinta pidetään tiistaina 5.11. ja finaali keskiviikkona 6.11. Voittaja palkitaan 10 000 euron, toiseksi tullut 5 000 euron ja kolmanneksi tullut 2 000 euron stipendillä. Molempien kisojen voittajat palkitaan Teknologia 19 -messujen iltatilaisuudessa keskiviikkona 6.11.

Teknologia19 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 5.–7.11.2019.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta