Teräsvalmistaja hakee uusia innovaatioita – digi kiinnostaa

Teräsvalmistaja SSAB:n Swedish Steel Prize -kilpailussa haetaan ratkaisua, jossa teräslaji toimii parhaiten osana merkittävää innovaatiota. Kilpailuun halutaan erityisesti ehdotuksia, jotka liittyvät ympäristöön, digitaalisiin ratkaisuihin ja talouden uusiin trendeihin.

Palkinto myönnetään tänä vuonna 20. kerran, ja kilpailuun voi nyt lähettää hakemuksia. Vuosien aikana palkinto on inspiroinut insinöörejä, suunnittelijoita ja keksijöitä ympäri maailmaa hyödyntämään teräksen mahdollisuuksia.

”Etsimme ratkaisuja, jotka koettelevat teräksen rajoja joko yksinään tai yhdessä muiden materiaalien kanssa ja joissa on kestävään kehitykseen tai digitaalisuuteen liittyviä ominaisuuksia”, sanoo Swedish Steel Prize -tuomariston puheenjohtaja ja SSAB:n tutkimus- ja innovaatiojohtaja Eva Petursson.

Kilpailuun voivat osallistua niin yksityishenkilöt, yritykset kuin organisaatiotkin, ja palkinto myönnetään sellaiselle metodille tai tuotteelle, jossa valittu. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota ideoiden innovatiivisuuteen, luovuuteen, ympäristötietoisuuteen sekä suoritus- ja kilpailukykyyn.

Palkintojenjakotilaisuus järjestetään Tukholmassa 14. marraskuuta 2019 osana Swedish Steel Prize 2019 -tapahtumaa, johon saapuu osallistujia eri puolilta maailmaa vaihtamaan ajatuksia, verkostoitumaan ja tutustumaan uusimpiin terästeknologioihin.

TAUSTAA: Teräsvalmistaja SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö, jolla on tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä.