IoT-kehitykseen miljoona euroa siemenrahaa

Tamperelainen Treon on saanut miljoonan euron siemenrahoituksen teollisen internetin laitteisto- ja ohjelmistokehityksen voimistamiseen. Yrityksen aiemmat älypuhelinkehittäjät ovat siirtyneet onnistuneesti teollisen internetin laitteisto- ja ohjelmistokehittäjiksi.

Miljoonan euron siemenrahoitus tulee kahdelta merkittävältä osapuolelta: yksityisten yrittäjien ryhmältä sekä eurooppalaiselta pääomasijoitusyhtiö Ventechiltä.

“Treonissa meidät vakuutti ennen kaikkea ihmiset: kokenut, erittäin pätevä ja innovatiivinen älypuhelinasiantuntijoiden tiimi, jotka ovat onnistuneesti siirtyneet teollisen internetin laitteisto- ja ohjelmistokehittäjiksi”, sanoo Tero Mennander, Ventechin Suomen ja Pohjoismaiden toiminnoista vastaava partneri.

Miljoona euron rahoitus antaa tamperelaisyritykselle mahdollisuuden jatkaa omien tuotteidensa kehittämistä teollisen internetin eri osa-alueille, kuten teollisten koneiden kunnonvalvontaan ja tavaroiden seurantaan, ja saattaa nykyinen tuotetarjonta markkinoille.

”Rahoitus ja kokeneiden sijoittajien tuki auttaa meitä keskittymään entistä enemmän Treonin omien IoT-ratkaisuihin suunniteltujen tuotteiden kehitykseen ja globaaleille markkinoille viemiseen heti tästä päivästä alkaen’’, sanoo Treonin toimitusjohtaja Joni Korppi.

Yritys on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi AR-silmikoita kehittävän Varjon ja asiakastyytyväisyyttä mittaavan HappyOrNotin kanssa.

TAUSTAA: Treonin IoT-tuotteet

  • Treon Gateway on alusta paikalliseen tiedon prosessointiin, joka voi yhdistää mesh-verkossa toimivat anturit mihin tahansa pilvialustaan.
  • Treon Gatewayn mukana tulee Wirepas Mesh -tuki ja se pystyy tulevaisuudessa tukemaan Bluetooth Meshiä.
  • Treon Node ja Treon Industrial Node ovat akuilla toimivia anturilaitteita, jotka toimivat mesh-verkossa.
  • Treon Node mittaa sisätilaolosuhteita ja ilmanlaatua useiden eri antureiden avulla ja Industrial Node sopii pyörivien laitteiden, kuten pumppujen, tilaa mittaamalla laitteen värinää ja pinnan lämpötilaa.
  • Industrial Node on kehitetty yhteistyössä Sulzer Ltd:n kanssa) ja on saatavilla markkinoilla vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Kuvat: Treon

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta