Tutkimus: Suomalaiset nuukia maksamaan 5G:stä lisähintaa

Suomalaiset ovat kiinnostuneita tulevasta 5G-tekniikasta, mutta ovat Ericssonin selvityksen mukaan varsin nuukia maksamaan siitä kuitenkaan kovin suurta lisähintaa. 25 000 kuluttajan kysely toteutettiin 22 maassa, joista Suomesta oli mukana 1500 vastaajaa.

Kyselyn mukaan suomalaisiin koteihin 5G:n toivotaan tuovan entistä enemmän valinnanvaraa langattomiin kotilaajakaistoihin. Nykyistä palveluvalikoimaa pidettiin selvityksessä suppeana ja laajakaistayhteyksien ei koeta toimivan kuten pitäisi.

Kovin isoa lisähintaa eivät suomalaisvastaajat kuitenkaan halua Ericssonin selvityksen mukaan uudesta tekniikasta maksaa. Vakiokäyttäjistä ovat valmiita maksamaan vain 15 prosenttia lisähintaa ja edelläkävijä 33 prosenttia. Globaalisti 20 prosenttia normaalikäyttäjistä 20 prosenttia on valmiita maksamaan 5G:stä enemmän ja edelläkävijöistä 32 prosenttia.

Viidesosa tutkimukseen vastanneista suomalaisista aikoo käyttää mykyistä enemmän 5G-mobiilidataa: jopa 240 gigatavua kuukaudessa. Videonkatselun kodin ulkopuolella uskotaan myös lisääntyvän noin tunnilla viikossa, josta puoli tuntia AR- tai VR-laseille katsellen.

Samaisessa selvityksessä vain 20 prosenttia suomalaisista älypuhelinten omistajista uskoo, että nykypuhelimet ovat suorituskyvyltään riittävän hyviä hyödyntämään 5G-teknologiaa. Moni uskookin tulevaisuuden laitteissa esimerkiksi laajakuvakameroiden, taittuvien näyttöjen ja 8K-videoteknologian olevan tulevaisuuden laitteiden ominaisuuksia.

Lisää: Ericsson 5G ConsumerLab Report (LINKKI, pdf)

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta